Intressant nog får AquaNatur idag inte ange vad forskningen visar gällande ingredienser i produkter.  Då jag inte säljer något och inte är knuten ekonomiska till AquaNatur.se så får jag dock som privatperson berätta vad jag kan och vet.  Varsågod:

Tallbarr känns ibland som Pippis ”meducin” som hjälper mot allt.

Tallbar eller snarare suramin är oerhört spännande. Självklart kan du göra tallbarrsvatten och tallbarrste alldeles själv. Men ibland är det skön t att något finns färdigt att användas direkt.

Om jag snabbsöker på tallbarr och suramin kan jag läsa om dess underbart höga nivå av vitmain C och jag tror alla vet hur bra det är för vårt immunförsvar. Tallens ämnen är bakteridödande och sägs stärka vårt immunsystem. Tallbarr innehåller även många antioxidanter. Här hittar du en av de studierna (X). Sägs även vara bra mot urinvägsinfektioner.

Rekommenderas vid:

  • Tallbarrsvatten har länge varit känt som en kur vid pollenallergier, fungerar underbart tillsammans med Bipollenkapslar.
  • Bidrar till ett normalt immunsystem. Här rekommenderas tallbarr med Quercetin/Bromelein.
  • Anses stödja kroppens läkning.
  • Ökar kollagenproduktion. Vid artros är tallbarr tillsammans med Renbuljong ett bra val. Renbuljongen innehåller kollagen, hyaluronsyra och glukosamin.

Finns det forskning på det? Jamen självklart:

Forskning suramin

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7038244/

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.10.06.328336v1

https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Suramin-sodium

Nyfiken på alternativ vid allergier? Lär mer HÄR

TILLBAKA TILL AQUANATUR