‎2006: Viktväktarna, med huvudkontor i Helsingborg, är den stora förloraren i kampen om de svenska bantarna. Förra året minskade intäkterna i Sverige med uppemot 40 procent. Sedan toppåret 2002 har intäkterna mer än halverats och toppvinster förvandlats till förluster.

2010: Viktväktarna tappar medlemmar och tvingas därför säga upp personal. Fem anställda har varslats. Konkurrensen med andra företag i viktminskningsbranschen har blivit för hård.

2012: ViktVäktarna inleder ett långsiktigt samarbete med Claude Marcus och André Heikius. Båda har lång erfarenhet av vårdens utmaningar kring hur överviktiga patienter behandlas. Marcus har under många år arbetat med förebyggande åtgärder för fetmarelaterade sjukdomar

Claude Marcus själv om hur han har lyckats inom sitt expertisområde, barnfetma:

“[Bantning är] ett jättetufft jobb där man måste acceptera att vara hungrig för kunna att gå ner i vikt”

“Totalt sett så lyckas vi kanske i genomsnitt hålla vikten på någorlunda samma nivå. Det finns naturligtvis barn som går ner i vikt men det här är ett bekymmer”…

”Det vi gör det har en mycket klar och tydlig effekt men vi klarar inte av att se till att de går ner i vikt utan det är lite mer kan man säga av habilitering. dvs att vi hindrar dem att gå upp i vikt. Vi kanske så att säga minskar deras sjuklighet, men vi lyckas inte bota deras fetma.”

Och som slutkläm Kostdoktorna om VV 2011: http://www.kostdoktorn.se/viktvaktarna-oseriosare-an-nagonsin/