Tål du söt smak utan att längta till nästa gång, utan att bli sugen på en bit till och utan att hjärnan kidnappar dina beslut?

Vid svar ja – fortsätt läs.
Vid svar nej – Smakar det sött så spotta ut. 😉 Ta bort allt sött oavsett vad det kommer från.

Tål din kropp sött med kolhydrater utan att suget kommer eller blodsockret höjs eller svajar?

Vid svar ja – fortsätt läs.
Vid svar nej – Smakar det sött så spotta ut. 😉 Ta bort allt sött oavsett vad det kommer från. (MEN om du har diabets typ 1 och vet att din kvarvarande insulinnivå är mycket låg – fortsätt läs.)

För dig där både kropp och hjärna tål sött så välj honung.
På plats nummer två kommer (tyvärr) vanligt vitt socker (sukros)
NEJ, jag gillar inte vitt socker men tyvärr är alla alternativ ÄNNU sämre.

Vitt socker skapar en massa sjukdomar, om det överdoseras. 1-2 krm 1 gång i månaden blir ingen varken sjuk eller tjock av.

För dig med lågt eller inget insulin och om du har en hjärna som tål sött – välj vilket kolhydratfritt sötningsmedel du vill och som just du tycker smakar gott.

För oss andra.
Vi som inte klarar sött för vår hjärna vill ha mer och det startar en kamp – det finns inget ”nyttigt” socker. Inte ens ett ok val 🙁

Vi som har insulin och vi vars kropp får svajande blodsocker och sug – det finns inget ”nyttigt” socker. Inte ens ett ok val 🙁

Alla söker efter ”godkänt sött”. ALLT är godkänt om det funkar på dig. Men få i dessa LCHFgrupper har en snäll hjärna som låter dig äta en och vara nöjd. Få i dessa LCHFgrupper har perfekt insulinkänslighet. Få i dessa LCHFgrupper kan äta mat utan undantag. Och att ”unna sig” låter bra, men de flesta får problem som resultat.

Tappa greppet, börja om, på måndag ska jag…

En nykter alkoholist ”unnar” sig förhoppningsvis inte ett glas gott kvalitetsrödvin på fredag kvällen. Troligtvis inte ens ett alkoholfritt ”smakarperfekt”-vin. Och är inte med i alkoholfria drinkreceptgrupper där man lägger ut bilder på ”Nästan som whisky” som du kan äta i stället för frukost <3

Kan du äta sött – välj honung. Lite och sällan. Försök bli sjuk på 1 tsk en gång i månaden. 😉

Kan du inte äta sött – ta bort. Acceptera. ta sorgen och börja lev livet i stället för att tugga det!

Du får vad du vill. Känn efter – vill du? Kommer det gå bra i morgon och veckan efter? Eller är detta ännu en gång när du ska ramla dit? Du får allt du vill. Vill du?