Till Tony Wallin på Buffé (ICAs tidning). De hade ju precis en ”neutral” artikel med ”sanningen” om fett. Det tårades i mina ögon. Så jag var bara tvungen att skriva chefsredaktören ett litet mail. Jag ser verkligen fram emot svaret. 

”Hej!
Jag uppskattade verkligen att ni skippar allt vad metoder heter. MEN ändå väljer ni en ”kunnig” som är helt inställd på tallriksmetoden, som kom 1989. Alltså en mycket ny metod som har mycket lite med vad vi är designade för. Att mormors och farmors mat nu är modern med nya namn (GI & LCHF) vet jag upprör många.

Mai-Lis Hellenius är ju känd som mycket fettskrämd. Inte kan hon ses som en neutral källa för information om fett?  

Och att en professor jämställer margarin och smör visar på en enorm okunskap. Samma sak att någon som arbetar med hjärt- och kärlproblematiken överhuvudtaget pratar solrosolja. Hon borde ju ha satt varningstext rakt över på grund av omega 6.

Hon påstår att flera undersökningar visar på att risken för hjärtinfarkt ökar vid LCHF på grund av ökat kolesterol. Eftersom ni väljer att skriva detta hoppas jag att ni inte skapar fler nya ”sanningar” som inte finns, utan att ni verkligen har koll på att detta är sant. Det är ett mycket tufft uttalande. Och det vore förödande om det är en osanning som presenteras så här.

Jag skulle därför vara mycket tacksam om jag kunde få veta vilka undersökningar som visar på detta. LCHF kost ökar risken för hjärtinfarkt. LCHF ökar kolesterolet.

Ser fram emot dessa spännande studier som jag inte känner till.
Tack på förhand.”

Så, nu är det bara att vänta och se 🙂