Nu funderar jag igen. Fler och fler hör av sig till mig.
De går inte ner i vikt.
Eller.
De gör allt rätt men går nu upp i vikt.
Inget fungerar längre. Mejerier är borta. Grönsakerna borta. Kh nere på några få gram. De fastar. Gärna både 16/8 och 5:2.
Kan vi ha lyckats göra LCHF till en ny bantningsmetod? Har många hamnat i den klassiska bantningsfällan igen?
1. Ev vitamin och mineralbrister= kroppen tror det är dåliga tider och anpassar sig.
2. Vi äter lite under lång tid =
kroppen tror det är dåliga tider och anpassar sig.
3. Vi fastar trots stress = fasta ökar stressen som gör att kroppen tror det är dåliga tider och anpassar sig.
Är vi designade för att hoppa över grönsaker och äta smör och kokosfett i stället? Vad händer på sikt?
Kan det vara så att vi tvingar kroppen att förbättra glukoneogenesen ?
( ombyggnad från proteiner till glukos)
Många berättar att de måste minska även proteinerna.. Är vi då på rätt väg?
Går det att må bra i 30 år på dessa val? Får kroppen allt vad den behöver?
Jag är mycket tveksam.