Jag bara måste lyfta dessa till ett inlägg.

Sussie skriver:
”Skrämmande att tänka sig att jag hört till den skara som fastnade i VV-sockerträsket. Vecka ut och vecka in köpte jag deras godis, kakor, marmelad och färdigrätter i tron att jag bytte ut osunda vanor mot sunda. Visserligen var jag alltid hungrig eller sugen, men jag intalade mig att det var normalt och visade att jag var på rätt spår! Tänk så fel jag hade…och så förbannad jag blir när jag tänker på alla pengar och all tid jag lagt ned och i slutändan förlorat på skräp.”

Jag satt i samma fälla. Ville så gärna att det skulle finnas godkänt godis, och med deras logga så borde det ju vara ok. Snacka om grundlurad… och att betala pengar för att gå på det hela.

Camilla skriver:
”Jag minns från mina viktväktardagar hur många var helt besatta av godis och sötsaker. På mötena ställdes frågor som: ”Om jag köper VV-kakor, kan jag då äta dubbelt så många som Ballerinakex?” Suck…detta tyder på en enorm okunskap om hur kroppen fungerar och reagerar på olika livsmedel. Och konsulenternas svar blev ofelbart: ”Så länge du håller dig till din dagliga poängkvot kan du fördela poängen som du vill”. Men VV bygger ju å andra sidan enbart på kaloriräkning och kaloribegränsning…visst betonas det att man skall äta allsidigt och ”äta allt men inte alltid”, och visst finns det någon lite ruta där man skall fylla i sin dagliga frukt- och grönsakskvot. Men det är ingen som straffar en om man i stället väljer att äta VV-kolor och -kakor för poängen. Det kan t o m se bra ut om man äter fem frukter om dagen, kryssar för dem och sedan lägger till massor av godis. Man kan sätta i sig en hel påse VV-kolor för bara 2-3 points, mindre än en halv avokado eller en matsked olivolja.”

Just detta med att äta allt men inte alltid, är nog den största fällan. HADE vi kunnast hantera detta så hade vi naturligtvis inte varit feta!! Vi är inte dumma, bara lite lätt lurade. Skratt.