På löpsedlarna har nu flera tidningar börjat med rena rama sagostunden. Har aldrig sett så mycket trams på liten yta. Men naturligtvis så skapar det kreativitet i min hjärna. Varsågod. Fler sagor, men i Anna-stil 😉

Sagan om fettets farlighet
Anna köper en skruttig begagnad bil som har varit misskött i många många år. Den är körd på fel bensin, aldrig bytt olja, aldrig tvättad, gamla slitna tändstift, ja i ett bedövligt skick.

Anna tar hem den stackars bilen och fixar till den. Hon byter olja, nya tändstift, tvättar den, rengör motorn och tankar nu rätt bensin.

Efter ett år går bilen sönder!

Jag tror det är Annas fel. Det är farligt att sköta om sina bilar såsom bilen behöver bli skött. Alla på verkstaden sa direkt, ”precis så som vi alltid har sagt på den här verkstaden, det är farligt experimentera med sin bil.” och så himlade de lite på ögonen för att Anna varit så kortkad att tro att rätt bensin och ny olja var något bra.

Sagan om gallsten!
– ”Anna, det är farligt att spola på toan!”

Anna ser förvånad ut -”Va?, det är det väl inte. Det är väl bra att spola?”

– ”Nej, du har helt fel. Jag undvek att spola under lång tid. Och då gick allt bra. Fyllde på med toapapper lager på lager. Det fungerade perfekt!

Sen kom du och sa att nu skulle vi helt plötsligt ínte alls undvika spolning längre. Jag spolade, precis som du sa, och japp så blev det som det blev!

Det blev stopp! Tvärstopp! Så spola är ingen bra idé! Det kanske till och med kan vara farligt!”

Sagan om rimlighet
– ”Anna, finns det något knep som jag kan göra för att lösa mitt problem?”

Anna svarar -”Ja, du är blöt, du kan prova torka dig med en en handduk”

– ”Tack!”

En vecka senare:
– ”Anna, det fungerar inte, jag är fortfarande blöt. Jag har nu dragit slutsatsen att handdukar inte fungerar att torka sig med! Har även hört att det finns en forskning som visar detta.”

Anna funderar: -”Men, hur gjorde du när du torkade dig, det borde fungera. Jag är faktiskt helt säker på det….”

– ”Jo, jag gjorde som man skulle, så gjorde de i studien också faktiskt, jag satt i mitt badkar, fullt av vatten och bubblor och gjorde som du sa, försökte torka mig. Jag blev inte torr!!! Handdukar fungerar inte.”

Sagan om naturlig mat i skolan
Dietisten förfasar sig – ”Näe, nu får det räcka. Detta är absurt. Ska de servera barn oprocessad naturlig mat som inte genomgått extraktion och deodorisering? Ska de servera mat utan kemiska tillsatser och gluten? Näe, nu får det vara nog! Det är farligt. Detta måste stoppas!”

Anna kliar sig fundersamt i huvudet. – ”Jag förstår verkligen inte. vad är det som är farligt med det?”

– ”Jamen Anna, har du inte förstått!?! Mat måste kemiskt påverkas. Det är uppfriskande för små barn. Att experimentera med glutenfri kost kan vara farligt. Att äta mat som mormors mor gjorde är extremt onyttigt. Du har väl sett hur många feta barn det finns på mormors skolfoto från när hon var liten flicka?”

Anna förstår fortfarande inte och frågar förvirrat och med uppenbar okunskap: –  ”Menar du verkligen att sädesslag med lektiner, fytinsyra och gluten är bättre än blomkål och paprika? Menar du verkligen att naturens fett är farligt och kemiska framställda färgade produkter är nyttigt?”

Dietisten svarar tålmodigt på Annas uppenbart idiotiska fråga – ”Jamen lilla vän, det förstår du väl. Det vet ju alla. Kroppen är designad för att äta kemiska processad mat i en onaturlig sammansättning. det har vi faktiskt gjort nu i 30-50 år och se hur bra vi mår!”