Jag har gjort en gelatintest. På två grupper. En grupp med fokus på värk (som nu blivit en grupp med fokus på hälsa – jättekul) och en grupp med fokus på vikt och ätbeteende.

Inget är sammanställt men min upplevelse av responsen är WAOW!

Jag provade också.

Jag testade tillsammans med vikt och är-gruppen. Jag tog 1 tsk gelatin, 1 glas citronvatten och 1 glas äppelcidervinägervatten per dag.

Testet gjorde vi i 4 veckor.

Jag har ingen värk så den kan jag inte kolla. (Men från värkgruppen så vet jag att resultatet för många är imponerande. Lycka!)

Jag slutade snabbt med äppelcidervinäger. Jag gör bara saker jag kan tänka mig göra i 30 år. Jag gillar inte metoder. Och för mig var detta glas vidrigt så jag la av.

Jag älskade citronvattnet och dricker faktiskt fler glas var dag. Nästan som att min kropp ber om det. Ganska så starkt av citron, inte några skivor utan verkligen citronsaft. jag är lat och köpte därför på flaska utan E330.

Och gelatinet har jag tagit nästan var dag. Glömmer lätt då rutiner är min svaga sida. Men har nu fått en morgonrutin som verkar funka. (Mannan gör mig ett glas var morgon. Ha ha ha)

Hur gick det med mitt sug? Nja, jag tror jag har läkt ihop efter 16 år av att lära mig äta. Jag har ett lugn i min mat och inget förändrades. Men jag har hört av många att sugen minskar eller försvinner…

Hur gick det med min sömn? Ja, jag har alltid sovit gott men upplevde att den faktiskt först blev lite sämre för att för några dagar sen återgå till kanon. I går och idag vaknade jag helt utsövd. Underbart. Här har många återkommit med bättre sömn.

Troligtvis var det skillnade i hjärnan som min hjärna reagerade på och sen accepterade. Bra att jag inte slutade med testen utan malde vidare ett tag.

Hur gick det med min storlek? Jag vet inte. Glömde kolla. Ha ha ha. Men känner mig stramare och fastare. Lite så jag känner att jag vill komma igång och träna ordentligt igen för denna känsla gilar jag. Liksom sträcker på mig och känner enerigi.

Det som däremot syns jättetydligt är att jag har blivit 3-4 år yngre. Mitt ansikte rasade ganska så ordentligt för 1-2 år sen. Detta ras är helt borta och jag är 47 igen Smiley wink Inget jag hade förväntat mig men som gjorde mig glad i spegeln. Pigga Anna utan hängande ögonlock sa godmorgon. Så några år till. Ler stort.

Så jag kommer att fortsätta med citronvatten och gelatin.