NEJ!
…. och JA! (Tillägg: Fast jag har nu med ny information hittat ett ännu bättre val 🙂

Skratt. Visst är svart och vitt tryggt och säkert? Men tyvärr är livet sällan så enkelt.

Att gå in på en blogg eller kunskaps sida och läsa några fåtal rader eller avsnitt kan skapa många härliga missuppfattningar. Kunskap är något som man bygger vidare på och som har en massa olika infallsvinklar.  Hur är det ni med Anna och solrosfrön?

Min klient kommer till mig och säger:
”Jag äter nu strikt LCHF och har fått en sån hemsk kramp. Vaknar på nätterna och hela baksidan av låren totalt låser sig”

– Troligtvis magnesiumbrist. Vi provar på det. Jag vill att du äter magnesiumtillskott, men det ska inte vara Mg oxid eller Mg hydroxid.

Min klient:
”Men jag vill inte ta tillskott. Jag har aldrig ätit ett piller och vill inte börja med det nu heller”

– Då är nötter en bra magnesiumkälla, speciellt sötmandel. (Även fast det inte är en nöt)

Min klient:
”Jag tål inte nötter, jordnötter eller mandel. Finns det inget annat som är snabbt och lätt?”

… och NU kommer det:
– Jo, du kan äta solrosfrön. Men det är egentligen inte vår naturliga föda och innehåller alldeles för mycket omega 6. Men det är en bra naturlig magnesiumkälla. Så väljer du 1 dl solrosfrön så behöver du kompletta upp med extra fisk eller omega 3 kapslar.

Tillägg: Men från och med idag kommer jag att ge ett annat kostråd:
– Jo, du kan äta Pumpafrön…. Men egentligen är frön ….

Mån klient gör sedan ett eget val med den kunskapen hon eller han har.

Vi provar oss fram. Krampen försvinner och jag provar detta på en massa andra pillervägrare och nötallergiker. Och det fungerar. Då skriver jag om det på min blogg. Inklusive tillägget om omega 6. (Jag har hittat ett ställe där jag hade missat att lägga in denna kunskapsdel. Hittar du fler så säg gärna till (mig). Ibland blir jag tyvärr kunskapsblind och tar lite för mycket för giviet. Ber om ursäkt.)

Finns det fler val? Ja kanske. Eller snarare, det finns det väl alltid. Men det är helt omöjligt att kunna och känna till alla val alltid. Det är en av de stora fördelarna med denna blogg. När någon tycker att jag har fel så får jag en massa nya tips som jag kan kontrollera och kanske i framtiden rekommendera. Tips som är bättre än de lösningarna som jag har hittat. Ett snabbt sätt för mig att växa och lära nytt. Något som jag varmt uppskattar. 🙂

En sak är säker, i valet mellan pest eller kolera så är mitt val klart. Hellre solrosfrön och omega 3 än magnesiumbrist. För den ställer på sikt till mycket mer än lite kramp.