Intressant nog får AquaNatur idag inte ange vad forskningen visar gällande ingredienser i produkter.  Då jag inte säljer något och inte är knuten ekonomiska till AquaNatur.se så får jag dock som privatperson berätta vad jag kan och vet.  Varsågod:

Det finns nu forskningvisar på att Quercetin kan ha positiv effekt mot olika former av virus. Intresset och forskningen började redan 2003 när SARS bröt ut. Sen dess har många studerat effekterna av Quercetin,

Quercetin finns naturligt i många växter, t ex. i lök, te, äpplen och bär.

Quercetin är ett naturligt ämne som förstärker effekten av zink. Den är även en naturlig antioxidant (flavonoid) med en antiinflammatorisk polyfenolförening.  Quercetin finns naturligt i lök, röda druvor, honung och citrusfrukter. Forskningen visar på att  quercetin ha en positiv effekt mot virus vilket kan vara intressant i dagens tider. Tillsammans med Tallbar finns det många solskenshistorier där den långvariga tröttheten efter en virusinfektion har försvunnit och livet har återvänt.

Vidare tillskivs quercetin unika biologiska egenskaper som att den kan förbättrad mental och fysisk prestanda. Quercetin är tillsammans med bromelin, zink och vitamin C sammankopplad med hälsofördelar gällande både inflammation och virussjukdomar. Zink får du från skaldjur, nötter och frön. Vitamin C från grönsaker och frukter/bär (kan kompletteras med Camu Camu).

Quercetin har även sammankopplats med sänkt blodtryck: Läs mer om studien här. Samt att quercetin har visat sig ha en antihistamineffekt. Denna effekt gör att Quercetin även kan ha positiv effekt vid allergier.

Bromelin tillskriv många positiva effekter på vår kropp och det finns mycket forskning som stödjer dessa påståenden. Här nedan hittar du intressanta forskningsartiklar:

Bromelin har visat sig minska/reducera tillväxten av bröstcancerceller och stimulera till celldöd 

Forskning på andra cancerformer som bromelin visat sig ha en fördel på

Mer forskning på bromelin och dess underbara effekter

Det finns mycket spännande forskning på både quercetin och bromelain, detta är bara ett smakprov.

TILLBAKA TILL AQUANATUR