Vad betyder det? Massor med olika saker, men tar vi bort ”bara” så är det ofta sant.

Tyvärr är det sammankopplat med nonchalans från den som säger det och tanken på ”hittepå” hos den med problemet. Det kunde inte vara mer fel.

”I ditt huvud” är din hjärna, signalsubstanser men viktigast av allt – hela ditt nervsystem!

Låt oss ändra meningen ”Problemet sitter bara i ditt nervsystem!” Och så tar vi bort ordet ”bara”. Problemet är ditt nervsystem!” Så, nu börjar vi hamna rätt.

Vi måste också definiera om ”bara”. Några tror att det betyder lite och lätt. Medan nästan alla vet att ”bara” är både stort och svårt.

Okey, vi har nu problem med nervsystemet. Som styr över alla våra hormoner. Som styr över alla våra processer. Som styr över dig och ditt liv. Ja-ha, var det ”bara” det”

Lägger vi nu på inflammation så blir det i stort sätt omöjligt för vår kropp att fungera. Inflammationen får vi (oftast) genom att glömma bort eller utmana vår tarm samt utsätta oss för mer gifter än vad vår lever hinner med.

När vi utmanat tarmen tillräckligt så börjat hjärn-blodbarriären läcka. Vilket betyder att fel saker smiter in i hjärnan. Du vet, problemet sitter ju bara i ditt huvud.

När vi utmanat levern tillräckligt så stannar gifterna kvar i din kropp och förgiftar dig och kroppen svarar med inflammation. Så nu är du både förgiftad och inflammerad och cytokinerna rusar upp i ditt huvud för att knocka dig. IL 6 och IL 1 är de två cytokiner jag kan och de två räcker för att du nu ska vara helt utslagen med  feber lite då och då ”utan anledning” för det sitter ju bara i huvudet…

MEN!

Orsaken hittar du troligtvis i långvarig stress, fel mat och kanske även kemikalier/gifter på din hud och i ditt liv. Så ja, tankar på att vargen kommer tillsammans med tarmskadlig kost och för lite omtanke om våra bakterie kommer nog att vara grundorsaken.

Till detta behöver vi ha droppen som får bägaren att rinna över. För kom ihåg att människan är ett av de tåligaste djuren på jorden. Vi kan gör fel i 10-tals år innan vi knäcker.

Droppen brukar vara ett virus, eller i alla fall en infektion av något slag. Poff så är du knockad från en dag till en annan.

Nu känns det som du har influensa utan feber. Men vissa får dock feber lite då och då som en varningssignal. Vissa får alla signaler i huvudet men kroppen fungerar. Andra får alla signaler från kroppen (mitokondrierna stänger ner) men huvudet fungerar och några blir utslagna i alla delar och celler som finns.

Så ”bara i huvudet” betyder hela nervsystemet, hormonsystemet och immunsystemet. Men så länge du ”jagar varg” 24/7 kommer detta kvarstå. Oavsett om du skäller på budbäraren eller inte.

Går detta att lösa? Min övertygelse är ja. Men du behöver göra allt på samma gång i rätt ordning

Provar du en sak i taget fungerar det inte eftersom det jag beskrivit är ”moment 22”. Alla som kämpat i år av förtvivlan som jag mött har ofta provat ”allt” men en sak i taget och upplever att de, av erfarenhet, lärt sig att inget fungerar.

Skäll inte på mig för att jag vill försöka få ihop ett ”program”. Jag vet att det går, jag har hört om tillräckligt många som har lyckats. Men nej jag vet, ännu, inte hur. Varför? Jo, för de som har lyckats har gjort OLIKA. Så det verkar inte finnas en magisk lösning.

Vi villhöver hitta ordningen och innehållet som träffar rätt på så många som möjligt. Min hjärna gräver i denna utmaning. Men snälla, skäll inte på mig för att jag vill försöka