Det är precis så här jag menar! Lyssna på DIN kropp. Använd kunskapen som passar för DIN kropp. Läs de rader som DU bäst behöver. Hoppa över de rader som DIN kropp inte kan hantera eller som inte rör DIG.

Varför kan jag inte bara skriva ”rätt” saker då? Jo, för att alla har olika ”rätt”, även om de finns inom en viss ram naturligtvis. Men inom ramen finns en hel del olikheter.

Vad är jag nu så glad för. Jo, en kommentar. Måste nog utse den till dagens kommentar… eller kanske till och med månadens kommentar. Den visar på eget ansvar, på lyhördhet för sin kropp och en förmåga att ta till sig vad som passar bäst för just kommentarskrivarens kropp. PERFEKT!

Här kommer raderna som jag är lyrisk för: (Lite nedkortat):

”För en tid sedan gjorde du mig uppmärksam på att även om man äter LCHF kan det bli för mycket av det goda.

Jag trodde jag gjorde allt rätt. Jag har läst allt, gått en liten kurs samt uteslutit ”alla” kolhydrater.
Fast det är ju inte riktigt sant för jag stoppade i mig nötter 3 kvällar i veckan. Dessutom är det ju jättegott med grädde och bär som efterätt ibland. Jag kunde dessutom ta om lite grann om det var väldigt god mat. Det tyckte jag var ok eftersom det var ju ändå LCHF.

Det du skrev för ett par veckor sedan träffade mitt i prick för mig. Jag gjorde följande förändringar efter det.

Jag beslöt mig för att lyssna efter om jag var hungrig mellan målen. Eftersom jag var nöjd tog jag bort mellanmålen och sköt upp frukosten.

……

Det jag tagit bort är nötter, grädde/bär, för mkt mat, vin.

Jag har ätit LCHF sedan nov 09 och gick ner 10 kg mellan nov-juni 10.
Sedan har jag stått stilla helt. Ätit gott, unnat mig nötter mm. men stått helt stilla.
Efter att ha läst ditt inlägg för 2-3 veckor sedan testade jag det som står ovan.
På 2 veckor förlorade jag 5kg!! och fortsätter tappa.

Jag förstår nu att detta INTE är ngn underkur för viktminskning utan i viktminskningsfasen MÅSTE man göra uppoffringar. Skönt oxå att se att jag kan hålla vikten och samtidigt äta nötter och äta grädde/bär.

Viktig läxa för mig.”

HÄR är inlägget jag tror att du menar. Kanske kan vara till nytta för fler. Stort Lycka till och Tack Helena och till er andra som kämpar.