Jag får nu många frågor om omega 3 efter TV programmet i veckan. Jag önskar att jag orkade, kunde och hade möjlighet att kontrollera allt gällande både miljö och mänskliga rättigheter. MEN jag har inte den tiden.

All min tid går åt till att hitta hälsosamma val i denna matdjungel full av felaktiga ”sanningar”. Jag överlåter till de som ägnar sitt liv åt miljön att göra sitt jobb och att de som ägnar sitt liv till att värna om mänsliga rättigheter att göra sitt jobb så fortsätter jag att ägna all min tid åt att hitta hälsosammt val för att förbli frisk. Var person till det de är bäst på.

Så fort det är något som blir belyst i TV så vaknar jag och många med mig. Kläder går inte att köpa för det finns konstiga medel i dem samt barnarbete i bakgrunden och länder som inte följer regler för mänksliga rättigheter. Jag menar, vi köper med gott samvete kläder från Kina… Möbler kan vi inte handla för där pågår fula mutaffärer. Färskmat kan vi inte handla för de märks om. O sv. Jag VILL göra rätt men det är svårt.

Jag blir ledsen när det finns svin som tar mat från svältande för att skapa produkter till någon annan. Jag blir glad när dessa problem belyses. Det som är bra är att när det komemr upp tll ytan brukar det ske förändringar. Jag gissar på att det snart bara finns bra val på den svenska omega 3 marknaden. Precis som med köttfärsen på ICA. EFTER avlöjandet ska du ju inte välja bort produkten. Det är ju DÅ den är som bäst. Ingen vågar eller vill luras med full insyn.

Efter avslöjandet om Kung Markattas te så är det ju just det teet som du ska välja. Efter avslöjandet så höjs ju produkten för att överleva. Tänk på alla produkter som du använder som INTE är granskade….

Hoppas att du läser dessa rader rätt. Jo, jag bryr mig. Jag bryr mig mycket. Men jag har inte orken och tiden. Jag tänker inte ljuga om det. Visst hade jag velat vara en perfekt förebild i allt. Men vem är det? Vi väljer ut någon som vi engagerar oss för.

Kommer jag att avråda från oemga 3? Nej. Det är för hälsan ett fantastiskt val. Ett av de allra bästa. Vill du bara göra EN förändring utan att avstå från något ska du göra TVÅ. Skratt.

ETT: Lägg till omega 3. Antingen som fet fisk 3-5 gånger per vecka eller fuska med kapslar.
TVÅ: Byt margarin mot Bregott.