Vad hände precis samma sekund som du sa så? Jo, då stoppades kedjan. Något är förkastat utan att man först har provat och därför gör inte alla så. Detta fenomen är mycket vanligt. Så snart det presenteras en lösning man inte förstår eller som går emot allt du har lärt dig så drar hjärnan i handbromsen och vi lutar oss tillbaka på det vi känner igen. Till och med på saker som inte fungerar. Trots att det alternativa har funnits mycket längre än skolmedicinen så kallas originalet för alternativt. Inom vetenskapen pratar vi ofta om beprövad erfarenhet och gäller det kemiska piller så verkar beprövad erfarenhet duga som vetenskap. Men gäller det flertusenårig kunskap så duggar ifrågesättningarna ganska så tätt.

Tänk dig att du är en mamma eller pappa som lärt dig din kunskap från din mamma och pappa, mormor, farmor, morfar och farfar. Kommer du att lära dina barn alla saker som faktiskt fungerar eller kommer du föra vidare allt som inte fungerar? Idag kan vi föra vidare saker som inte fungerar, för många som ger råd får sin lön trots att råden inte fungerar. Ät mindre salt för salt skapar högt blodtryck. Hur många känner du som återställde sitt blodtryck på det rådet? Jag vet ingen. Ta bort ägg för sänka ditt höga kolesterol? Ät fullkornsfibrer så blir din mage bra? Jag skulle kunna hålla på länge och nej, inga av dessa råd fungerar.

Vad är det då som skiljer? Varför kan vissa få ge råd som inte fungerar och få sin lön och behålla sin tjänst och få nya kunder? Jo, auktoritet, titlar och utbildning. Kan du checka av dessa kan du i stort sett säga vad du vill och du ifrågasätts inte, trots att kunderna (patienterna) förblir sjuka. Vi som arbetar på den privata marknaden med människor som söker energi, hälsa, värkfrihet, andlighet och livskvalité, vi måste leverera. Våra råd måste skapa resultat och positiv förändring.

”Om det hade fungerat så hade väl alla gjort så! ”Nej, för alldeles för många väljer bort möjligheter och lösningar utan att först prova dessa. Tyvärr väljer många av dessa att högt och tydligt även förlöjliga och håna tekniker som de inte förstår och ja, utan att själv nyfiket ha provat. Varför beter vi människor oss så här? Rädsla, kontroll, risken att bli lurad och bortgjord? Det finns nog många svar, men ett svar är nog att vi har lärt oss att vissa titlar kan mer än oss andra. Vissa auktoriteter äger sanningen framför oss andra. De är lite bättre och har på något vis fått patens på sanningen. Visste du att mycket medicin kommer från växtriket? Att viss del av dagens medicin har sin grund i kunskapen som häxorna brändes för? Malört mot parasiter har i dag erhållit ett Nobelpris för sin parasitdödande förmåga. Vitpil med salicylsyra är grunden för acetylsalicylsyra som används i t ex magnecyl. När rätt person hävdade att malört fungerar så fick hon Nobelpris. När jag, utan rätt titel hävdar att malört fungerar, med grund i att forskning och Nobelpriset nu finns, så tilldelas jag ändå en foliehatt och några hånfulla och nedlåtande kommentarer.

”Om det hade fungerat så hade väl alla gjort så!” Det är så mycket som verkligen fungerar, som bara de modiga och nyfikna kommer att få njuta alla fördelar av. Har du funderat över hur många som ”botas” med alternativa lösningar och hur många som ”botas” av skolmedicinen? Och har du funderat över att trots att väldigt få % botas av skolmedicinen så kräver de att de alternativa lösningarna ska täcka 100%. Skolmedicinen döljer orsaken genom att mildra eller stänga av symtomen med kemikalier och det ändå anses bättre än den alternativa vägen som ”botar”, mellan tummen och pekfingret, runt 70-80%. Nej visst ja, vi får inte ens använda ordet ”botar”. Men det är en helt annan krönika. Hoppas att du har modet att inte stoppa kedjan utan nyfiket utforska din sanning för dig själv.