Vi utgår från att jag har fel och att det bara finns en kostsanning som passar alla. Kostsanningen skulle då vara att alla skulle bli friskare, smalare och må bättre på nollkolhydratkosten.

OM det bara finns en sanning gällande kosten så måste det ju rimligen finnas bara en sanning i alla människans behov. En sanning som fungerar oavsett gener eller livsstil.

Hur många timmar ska då alla sova var natt för att må sitt allra bästa? Det borde ju vara lika lite individuellt som kosten.

Hur mycket vatten ska alla dricka var dag? Oavsett törst och träningsnivå. Det borde ju vara lika tydligt som val av kosten?

Vilken träningsform/rörelseform passar perfekt för alla och hur många timmar per dag ska den utföras?

Jag ser tyvärr (när jag läser igenom texten) att den ser spydig och ironiskt ut. Det är absolut inte meningen. Däremot tycker jag att texten ganska så tydligt visar att det blir lite fånigt när vi försöker skapa EN sanning för alla. Vi mår alla bra av att äta lågkolhdratkost och naturliga fetter. Vi mår alla bra av att sova och att dricka vatten. Men vi har alla en individuell nivå på våra behov för at må vårt allra bästa.

Jag har provat nollkolhydratmetoden långt innan den blev påhittat. Den hette nämlligen kolhydratmetoden tidigare och gick ut på bara fisk, kött, ägg och fett i olika varianter. Jag mådde inte bättre av noll-kh i förhållande till lågkolhdratkosten jag äter i dag. Jag kände ingenting förutom att kosten blev trist och det sociala livet svårt. Jag mådde inte sämre av att lägga till grädde, grönsaker och nötter. Snarare tvärt om.

Lita på dig och din kropp. Känn efter. Mer är inte alltid bättre. Ibland är det till och med skadligt.

1-2 liter vatten per dag är jättenyttigt.
10 liter vatten på 3-4 timmar kan vara dödligt.
Min nivå för att må bra är ca 3 liter vatten per dag. Vad är din?

4-8 timmars sömn brukar passa de flesta.
2-3 timmar eller 12-14 timmar skapar för de flesta en stor ohälsa.
Jag mår bäst av att somna vid 23 och vakna vid 7. Var mår du bäst?

1-2 mils löpning bygger muskler, immunsystemet och konditionen.
4-6 mils löpning bryter ner immunsystemet och skapar en stor negativ stress för kroppen.
Min kropp älskar 1 mils-rundor både i jogging och som promenad. Vilken rörelse är din favorit?

Det finns balans i allt. Varför skulle inte detta gälla vår kost? 
Jag äter bara kött, fågel, fisk och ägg. Till detta gräddsås, ost och grönsaker ovan jord. Min kropp klarar inte av rotfrukter eller frukt. När jag tränar mycket äter jag 1 dl nötter per dag. När jag är en latfis så behöver min kropp inte dessa. Till lyx kan jag ibland unna mig lite bär.

Jag äter aldrig mjöl, flingor, potatis, ris eller pasta. Jag äter aldrig blandmat med mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram av livsmedlet.

Jag mår som en prinsessa, sover gott, har en mage som fungerar perfekt, en hy som strålar, fantastiska värden som gör alla läkare förvånade, inga mineralbrister eller vitaminbrister, alltid pigg, helt fri från värk, kraft att orka träna (vilket jag älskar)…

Tror det blir svårt att motivera mig till en förändring. Jag har ju inget att vinna. PLUS att detta val av kost gör att jag enkelt kan vara social i alla sammanhang. Min tallrik ser alltid färgglad och läcker ut. Maten är inte bara en form av näringsintag utan en del av min upplevda livskvalité.

Hur ser ditt val ut? (Lita på dig själv!)