Topp 5

1 Skapa dig mer muskler. (En förutsättning!!)

2 Ät mat! 3 måltider per dag. Fett och proteiner som bas. (Fett ökar fettförbränningen och proteiner gör så du har byggnadsstenar vilket ökar ämnesomsättningen)

3 Undvik brister. Oerhört viktigt. Var extra noga med mineraler som magnesium (grönas grönsaker) svavel (kål och lök) selen (skaldjur, ägg och paranötter) jod (supersaltet och skaldjur) samt vitamin C (alla grönsaker) Kroppen kan inte och vill inte öka ämnesomsättningen om den har brister.

4 Rör dig naturligt mer. Berätta för kroppen att den behöver laga, fixa, bygga och renovera – allt kroppen gör är just din ämnesomsättning. Inte just den timmen du rör dig, utan alla timmar därefter.

5 Undvik att lura kroppen. Undvik att skicka felaktiga signaler. Vilket i korthet betyder. Hoppa över sött om det inte är sött med kolhydrater. Jobba med stress och oro, om du inte är under verklig dödsfara. Hoppa över svält, om du inte på riktigt inte har mat.

(Och för oss över 50  Kroppen kommer klistra på några oönskade hormonkilon. Volanger, änglavingar, (fett)gladvalken mellan armhålan & bh och gosekudden vid naveln. De ska nog vara där. En anledning är att skapa oss östrogen så vi inte blir så trötta och håglösa. Kanske dumt att banta bort glädje? För att vara (ledsen och trött) men snygg i spelgen?)