Gelatin fungerar och det är lätt att förklara varför.
Många får en enorm effekt, andra mindre och några ingen.
Det är också lätt att förklara.

Halleluja-effekten är nära. Vi måste nu akta oss lite för den. Jag förstår den och jag förstår känslan av att helt plötsligt inte ha ont.

Men vi måste hålla i kunskapen nu så det inte blir som allt annat – tillskott, mer, mindre, striktare, hårdare…

Det är inte en ny metod, vi har bara råkat hitta en pusselbit som kroppen fattades.

#1 Viktigast av allt. Bara för att 1 tsk fungerar kanon betyder det absolut inte att 2 ger dubbel eller ens bättre effekt. (Kan mycket väl vara motsatt effekt)

Tänk dig att du är törstig. Du dricker ett glas vatten och det fungerar kanon.
Du tror att dubbel mängd ger dubbel effekt, men nu får du mest ont i magen. ger vattnet skulden och slutar helt…

#2 Gelatin är helt underbart fantastisk och tog snabbt bort bristen av kollagen. Men väljer man mycket av få saker dyker det alltid upp en baksida. Jag kan inte baksidan ännu, men det finns alltid en. Gäller bara att enformigt välja en och samma sak under tid så visar den sig – var gång.

Så variation. Gelatin från gris och från nöt. Buljong från ALLA källor även räkskal. Koka benbuljong själv eller köp. Ät fule-delarna på djuren. Köp alltid kött med benen kvar om det går.

Koka alla soppor och grytor med benen kvar, som man gjorde förr.

#3 Gelatin innehåller inte glukosamin. Och glukosamin är bara 1 av 7 GAG (glukosaminoglykaner). Vi behöver de andra 6 också. Så gelatin och tillskottet glukosamin kommer inte hela vägen fram. Benbuljong innehåller allt. Du behöver inte tänka eller kunna något. Bara äta och njuta.

Mat är alltid bättre än alla tillskott i världen.
Alla tillskott saknar alltid något.
Även när du sätter ihop dom.

#4 Ät grönsaker till din mat. Väldigt många av funktionerna är beronde av vitamin C för att kunna genomföras.

#5 Lägg till stresshantering på någon vis ex andningsminuten, yoga eller mindfulness. För stress äter annars upp din vitamin C samt ser till att kollagenet inte levereras dit det ska.

#6 Va lite slarvig. Det finns inte ett facit eller en exakt mängd. Kroppen vill att du gör någorlunda rätt per vecka. inte per dag och absolut inte per måltid. Per vecka brukar vara en bra regel.

Ta hand om dig.
Och hitta balansen.