Hej och välkomna båda gamla och nya läsare.

Jag har bloggat sen 2008 och nya tankar kommer hela tiden. Kosten är i stort sett densamma men visst utvecklas kunskapen och tankarna.

Det gör att vissa inlägg sen många år tillbaka kan ha med delar som jag tänker lite annorlunda på idag.

Grundkosten som kött, fisk, skaldjur och ägg samt grönsaker och naturliga fetter är densamma. Men nya produkter och ersättningsprodukter, som fusksocker och mandel-/kokoskakor mm, har jag funderat vidare på. Det känns som att så snart vi överdoserar något, oavsett om det är okey som råvara, så skapar det problem. Mandel är kanon för kroppen, mandelmjöl i form av macka var dag verkar, för ganska så många, skapa problem.

Annas-Vykort[5] kopiaVi ska inte bara äta artegen föda utan även i artegen mängd och i variation.

Men som vanligt i min blogg, jag tänker, funderar och vrider på kunskapen. Jag skriver var jag landar. Du känner sen efter vad du tycker och var du landar. Vi kommer inte vara överens i allt. Det är precis som det ska vara.

Det som kommer hända i bloggen nu är däremot att jag mer och mer lämnar kosten. Vi har ju hittat rätt. Det kan inte bli mer än artegen föda i artegen mängd.

Och fungerar det i alla fall inte så är det ju inte maten vi ska ändra på. Vi måste hitta anledningen till varför det inte fungerar.

Jag tror lösningen ligger i ”Gnisselzonen”.

I området mellan sjukdom och god hälsa. Du mår allt annat än bra men sjukvården hittar inget fel på dig. Du äter rätt men går inte ner i vikt. Du är frisk men ofantligt trött. Du äter kokosfett och mjuka fibrer men har ändå IBS eller magproblem. Du har värk men ingen skada. Du kan inte sova fast du är trött.

Allt detta vill jag titta närmare på. Grunden är som vanligt bra mat. Glutenfri lågkolhydratkost med naturligt fetter. helt unikt anpassat efter din kropp. Vi har inte alla samma behov! Men vi har alla samma ”mekanismer” i kroppen. Det finns ingen som mår sitt bästa på och är designad för gluten, mackor, pasta och socker. 😉 Men de finns de som kan äta både bär och rotfrukter helt fritt i sin kost och må alldeles strålande.

Är du redo? Hänger du med?

Är du nyfiken på vad är vi designade för?

Vi kommer prata en massa om att:

Skratta

Vila

Sova

Umgås

Tillhöra

Röra på oss

Kramas

och

äta rätt efter vår kropp!

 

Nu kör vi så det ryker. Låt oss vara försiktiga om varandra och ha en lika underbar stämning här som på FB. Det är okey att vi tycker olika.