”Nej, kosten spelar ingen roll!”
 
Det måste vara den mest okunniga mening som finns. Det du äter är allt du är. Det du äter är byggstenarna i ditt immunsystem, signalsubstanserna för dina känslor och materialet för alla dina hormoner.
 
Äter du så du har alla byggstenar? Du kan inte bygga hälsa, glädje och styrka utan material. Och materialet kommer från maten du äter, vattnet du dricker och luften du andas.
 
”Nej, kosten spelar ingen roll! Du får inte bli fanatisk, man ska äta lite av allt.”
 
Låt oss ta två helt ogiftiga tillsatser som de flesta äter idag. Ja, de är faktiskt helt ogiftiga, men för kroppen är det helt ny information. Emulgeringsmedel och smältsalter.
 
Kroppen gör allt för att hålla isär vattenlösliga ämnen och fettlösliga ämnen i kroppen. När ”fett” ska åka i det vattenlösliga blodet får det till och med åka i ”ubåt”.
 
Emulgeringsmedel gör så fett blir vattenlösligt! Ja, läs igen. Emulgeringsmedel gör tvärt emot en av kroppens förutsättningar och viktigaste regel för att kunna fungera. Är det verkligen någon som tror att detta inte spelar någon roll?
 
Georgia State University i USA visar i forskning att emulgeringsmedel i mat kan skapa kroniska inflammationer i tarmen. Ja, naturligtvis! Var sitter immunsystemet? I tarmen, där skadorna blir.
 
Ger vi detta till våra barn och unga i skolan? Japp, för kosten spelar ingen roll? Äter du det utan att veta vad det är? Troligtvis. Finns detta i kosten på sjukhus och åldringsvård? Ja, med största säkerhet – för kosten spelar ingen roll.
 
Får människor med tarmsjukdomar denna information? Garanterat inte, och så får de förbli sjuka.
 
Smältsalter? Denna är inte bättre den. Kroppen är beroende av att kunna bygga ihop ca 100 000 olika proteiner av de aminosyror (proteiner) du äter var dag. Varenda en av dessa ska ha sin absoluta perfekt struktur och mönster. Och alla har sina egna specifika uppgifter.
 
Smältsalter är en tillsats som gör proteiner mjuka. Ja, på fullaste allvar. De används mest i mjukost för att kunna göra hårdost bredbar… Giftiga? Nej, de har ingen giftighet i sig. De har kroppsförstörande egenskaper. Precis som emulgeringsmedel.
 
Men du vet, kosten har ingen betydelse!
 
Är du frisk eller bara osjuk?
Är dina barn friska eller bara osjuka?
 
Men hur gör man då? Enkelt. Du äter bara mat utan innehållsförteckning!
 
Kött, frisk, skaldjur, fågel & ägg
OCH
Grönsaker, rotfrukter (och frukt & bär om du vill o tål)
OCH
Naturliga fetter
OCH
Supersalt plus nötter (om du tål)
 
Ta bort spannmål, mejerier och baljväxter. Ta bort hittepåmat. Ta bort allt med en innehållsförteckning. Lätt som en plätt.
 
Och så smakar riktig mat så gott också <3