Det går att skaffa sig ett tungt bibliotek, men det viktiga är inte att äga böckerna utan verkligen att läsa dem:)

Här kommer mina topp-favoriter utan bestämd ordning:


Matrevoultionen av Andreas Eenfeldt
.
En underbar bok som samlar tung vetenskap och presentera den på ett lättläst sätt. Här får du svaret på varför det blev fel, hur vetenskapen ser ut i dag och vad det innebär för dig, hur du ska äta. Den perfekta övergripande boken som ger dig en perfekt grund att stå på.


Fettskrämd av Lars-Erik Litsfeldt
En bok full av skratt, vetenskap och klockren logik. Boken passar alla men är ett perfekt redskap vid diabetes. Han får också ihop tung kunskap på ett enkelt sätt, precis som Andreas Eenfeldt.

Hjärnkoll på vikten av Martin Ingvar.
Ett måste att äga och läsa där du tillsammans med de båda böckerna ovan nu börjar få en bred kunskap även om hormoner och signalsubstanser. Kostkunskap i all ära men sockerberoende styr mer än vi tror.

Fett och kolesterol är hälsosamt av Uffe Ravnskov.
Ja, här kan jag inte skriva lättläst, ler stort. Men en underbar bok som tar upp fett och kolesterol. Vad är gamla sanningar? Myter? Faktiska sanningar? Dags att damma av sunt förnuft och skrota falska mantran.

Ideologin pengarna kostråden av Per Wikholm och Lars-Erik Litsfeldt
Hur kunde vi bli så lurade? Här finns en sammanfattning av vad som gick fel, vem som stod för den påstådda sanningen och viktigast av allt varför våra kostråd utveckalde utan anknytning till kroppens behov. Denna bok ger dig en massa bra argument till diskussionerna vid fikabordet 🙂 

ENERGIBARN, våra älskade skitungar av Anna Hallén
Sen kommer jag att vara partisk och plocka fram en bok av mig själv. En positiv bok om varför, hur och vad vi kan göra för att skapa enklare och gladare barn och ungdomar på ett enkelt sätt. Och viktigast av allt, hur kosten påverkar våra hormoner och signalsubstanser. Till alla med barn… läs den!

Har du någon favorit som du tycker att jag har glömt? (Berätta då gärna varför boken är så bra och vad den innehåller.)