Livet går upp och ner. Jag ser gärna livet som en bok, med olika kapitel. Vissa är kanon och andra mindre bra, några sidor är riktigt skit.

Men ett dåligt kapitel gör inte hela boken dålig.

Jag samlar på bra sidor som blir bra kapitel och när jag kommer till The End är min dröm att kunna sammanfatta det hela till en riktigt spännande och intressant bok. Bara snabbt ögna igenom de sämre kapitlen. Jag vill inte glömma dom, de har format mig och mitt liv så alla underbara dagar kunde skapas.

Ni som följt mig under åren har lite koll på mig, men jag tänkte (för min egen del) sammanfatta dom i min tacksamhetslista.

Så här kommer Annas livs tacksamheten. (Ha ha ha, snacka om ego.)

KAPITEL BARN
1 Jag är så tacksam för att Björn lurade skiten av mamma så jag blev till.

2 Jag är glad över att mamma som ensamstående 17 åring valde att behålla mig och att hon stod ut med ett rödhårigt yrväder som aldrig sov, alltid pratade och ständigt hittade på nya saker… och hade klippkort på akuten!

3 Jag är glad över att jag blev mobbad. Jag lärde mig att lita på mig själv. Jag tvingades träna min inre stryka. Erfarenheten skapade en längtan efter att hjälpa andra. Något jag gjort i absurdum sen jag var 10-12… här byggdes grunden till min dag idag. Tack! (Hoppas att ni också lärde er något vettigt)

KAPITEL TONÅRING
4 Jag är glad att jag tvångsflyttades till Skåne som stentuff rökandes 12-åring på 172 cm. Nya klassen trodde jag var lärarvikarie och stackars Måns har fortfarande inte hämtat sig – ”Va?!? Ska jag sitta med fröken?.

5 Jag är glad att jag sabbade betygen på gymnasiet så jag skickades till USA för ett år som blev två. Där fick jag lära mig att i USA är jag normal, framgångsrik och som alla sa ”du kommer bli nåt”. I sverige suckade alla och sa att jag var ”för mycket”, passade inte in i boxen och jag saknade helt den ”grå” färgen. Oups… Här skapades modet att våga. Jag avlivade Jante i mitt liv en gång för alla.

6 Jag är glad för de första vännerna jag fick när jag var 13. Och att en fortfarande finns kvar efter 37 år.

6,5 Jag är lyrisk över att jag slutade röka.

KAPITEL FAMILJ
7 Jag är oerhört lycklig över mitt första äktenskap och allt det gav. Resor, barn, spahelger, morgonkaffet i ”kaffefåtöljerna” VAR morgon i alla år, Barnens pappa och jag var tillsammans i 20 år och blev bästa vänner. Vi är bästa vänner än idag. Jag fick glädje, värme, stabilitet, kärlek och många många underbara år.

KAPITEL TJOCK
7,5 Jag är glad över att jag blev fet. Jag är glad över alla tårar och all förtvivlan. Jag är glad över att jag provat alla absurda metoder om och om igen. Jag är glad att jag var för lite tjock för att få GBP när jag ville. Idag är alla dessa tårar och all min förtvivlan – min styrka och grunden till mitt företag

7,75 Jag är glad att jag hittade tillbaka till en ”kostym” som passar mig bättre.

KAPITEL SPÄNNING
8 Jag är glad över mitt 5 – veckorsäktenskap, fast lite irriterad över Britteny som slår mitt rekord i korta äktenskap. Ha ha ha. Jag är glad för den stormiga intensiva kreativa ”on och off” tiden innan. Jag fick i nästan 6 år en massa skratt, en hel del tårar, styrka, mitt älskade företag, passion, frustration, ett nytt hus, ett nytt hus & ett nytt hus till och en ny lägenhet & en till lägenhet. Stabilitet och lugn var helt avsaknad denna period. Men en underbar del i mitt liv.

9 Jag är mycket glad att vi skiljde oss. Två fantastiska människor som ska vara fantastiska på vart håll. Inte tillsammans. Ibland är det bara så.

9,5 Jag är glad att vi hann gifta oss innan vi gav upp. Då vet vi att vi verkligen gav det 1000% och provade en gång för mycket och det ändå inte var något för oss.

KAPITEL EGO
10 Jag är glad över mitt singel-år. Göra vad jag ville och när jag ville och hur jag ville. Ett år som slutade i min livs resa – på många vis. Costa Rica. 2 månader. Själv. Dagar fulla av upplevelser jag än i dag aldrig skulle kunna drömma om. Regnskogar, laguner, konstiga djur, uppätna vandrare, taggtråd, solnedgångar, insekter som bets, min egna kackerlacka, (som dog när de besprutade hela min lägenhet – mot hans kompisar), spanskalektioner med ”proffisora” och tusen andra upplevelser.

KAPITEL NU
11 Jag är lycklig över att inte ha någon som helst konsekvensbedömning. Att jag med hull och hår alltid tror att det ska bli bra och att allt går att lösa.

12 Jag är lycklig över att Alex har samma oförmåga att vara eftertänksam som jag.

13 Jag är glad att vi blev tillsammans samma minut som vi träffades. Totalt osannolikt & helknäppt då vi träffas helnyktra en förmiddag på Kastrup och sen inte lämnat varandra efter det…ha ha ha.

IMG_293814 Jag är överlycklig att vi (utan att egentligen känna varandra – bara känna mycket för varandra) köpte Livsstilsgården. Mäklaren minns fortfarande de två knäppgökarna som hon visade runt.

15 Jag är så glad att jag fick fylla 50 år. Alternativet hade inte varit så lockande.

16. Jag är glad att jag ser fram emot kommande kapitel. Oavsett om de blir bra eller dåliga kapitel. Jag vet att min livsbok i det stora hela kommer att bli en underbar bok. Jag vet, för jag skriver sidorna.

KAPITEL IDAG – 24/12-2015

16 Jag är ödmjuk och tacksam för att DU finns. Tillsamman är ett underbart ord. Utan dig hade jag inte kunnat leva min företagsdröm. Tack för att du följer mig! Tack för att du frågar, ifrågasätter, berättar, delar och hejar på när det stormar.

17 Jag är glad över mitt liv. Bra dagar, underbara dagar, spännande dagar, tråkiga dagar och även för skitdagarna.

18 Jag är lycklig och stolt över mina underbara barn Michelle Hallén & Tim Hallén, mina fantastiska systrar Johanna Wretling Stadler och Malin Håkansson Jag njuter tacksamt var dag över mina vänner.

19. Jag är glad att jag vågade ändra mig och sätta mig i stabilitet, vardag, rutiner igen. Lite läskigt för en som jag. Jag som hade planerat spänning och frihet…

20 Jag hoppas på att KARMA alltid når fram. Fick precis veta att gänget från Ned som kommer upp idag för att fira svensk jul med oss har haft inbrott i sin bil och en idiot har slagit sönder rutan och tagit alla julklapparna! Jag blundar, andas och tänker K A R M A

Jag önskar dig en riktigt GOD JUL.
Hoppas du gör dagens sida i din bok till en riktigt bra sida.
Både om du är i ett bra kapitel i ditt liv och om du är i ett riktigt skitkapitel.

Skriv din sida. Skriv en bra sida idag

Jag skickar extra energi och värme till alla som behöver det. Kom ihåg att det är okey att skratta både i sorg och i elände.

Och till alla er som mår strålande – kom ihåg att njuta av det. Att uppskatta det och att ta tillvara på alla underbara sidor i livssboken, så man inte bara bläddrar förbi dom.

GOD JUL.
Hur ser din bok ut?
Kram