För dig som vill så kommer jag släppa in dig i min hjärna.
 
Min man har sagt två klockrena och mycket kärleksfulla saker till mig:
 
”Du är en total katastrof – med du är min katastrof”
 
”Jag är så lycklig att jag slipper leva i din hjärna – det är spännande tillräckligt att leva med din hjärna”

Jag är udda och unik.

Och jag älskar det! Jag vill inte förändras. Jag njuter av min hjärna. Jag och min hjärna är absolut bästa vänner.
 
Så när jag får råd om hur jag kan bli mer normal så blir jag inte glad och tacksam. Jag funderar i stället på varför du vill att jag ska ändra mig.
 
När min hjärna bor där den trivs bäst;
i mitt egna företag överfullt av utmaningar och stimulans så är jag pigg, glad, frisk, stark, lycklig och oförskämt välmående.
 
Jag har magiska vänner. Inte så många för det klarar jag inte av. Men jag har fler vänner än mitt behov så jag är lyckligt lottad. Mina vänner är nära, varma, pålitliga, ärliga och de vet vilka de är.
 
Jag njuter av energin, alla miljoner tankar på en och samma gång och jag älskar min hjärnas kreativitet och snabbhet.
 
Min kropp är frisk. Bajsen fungerar alltid var dag. Huden är mjuk utan lotion. Aldrig sjuk (sängliggande eller feber). Jag är stabil och glad. Ingen värk någonstans. Vaknar pigg och glad och somnar trött och glad.
 
NU! – har jag satt min hjärna i en miljö som den absolut inte mår bra av. Jag är inte rädd för att den kommer slå bakut. Jag är inte orolig för den trötthet som nu kommer.
 
Men kanske, kanske kan min berättelse av vad som händer när en hjärna bor på fel ställe – skapa en insikt för andra med unika hjärnor att de kanske är perfekt rätta unika underbara hjärnor som bara bor på fel ställe…
 
Det är min dröm och ambition.
 
Oavsett hur din hjärna ser ut. Den kan vara totalt motsatsen min. Men kanske kan min berättelse få dig att förstå att – du är inte fel – din arbetsplats är inte fel – din vardag är inte fel – men ni kanske inte ska ”bo” tillsammans.

Du ska kanske inte försöka smälta in och förändra din hjärna.

Du kanske ska låta din hjärna bo där den mår bra.
 
När skolan är över för mig del – jag ska bara överleva den tiden med olika knep och tekniker – så kommer jag sätta min hjärna i en miljö där den strålar, är glad och kommer till sin fulla rätt igen.
 
Jag vet ju hur.
 
Hoppas min resa ger dig kunskap om ditt ”hur”.
Och bor din hjärna redan rätt så bara njut.
 
Och kanske kan jag öppna dörren till många barns hjärnor – och visa på varför de inte mår bra i skolans värld. Så vi runt omkring förstår varför och kan skapa förändring och förståelse.
 
Vill du läsa mer? Tryck HÄR