”Men Anna, man får inte blir fanatisk”
 
Stopp, när blev en arts naturliga kost och naturliga liv fanatiskt?
Vi som människoart lever extremt utanför vår naturliga miljö, utanför vår naturliga kost och utanför vår naturliga flock.
 
Och vi tror på fullaste allvar att det går? Om vi tror detta så är vi nog den mest korkade art på jorden.
 
Tyvärr tillhör vi, tillsammans med råttor och kackelackor, de mest tåliga. Vi kan göra fel i både 20 och 30 år innan vi blir sjuka. Men sen går det inte mer. Och vi blir förvånade?
 
Nej, det är nog mer förvånansvärt att det går så pass länge!
 
Bara för att du än så länge är osjuk, så är du inte frisk och hälsosam om du lever alldeles för långt utanför vår arts kost och miljö.
 
”Men Anna, man får inte blir fanatisk”
 
Du väljer. Vill du vara i riskgrupp eller vill du inte.
 
Kommer några vara det i alla fall, trots att de gör alla rätt? Japp, så ser livet på jorden ut. För alla arter. Det är tyvärr en del av livet. Och även om vi gärna vill leka Gud, så har vi inte lyckats ännu.
 
Vill vi hjälpa alla vi kan? Självklart.
Kan vi rädda alla? Självklart inte.
 
Men du, just du, kan påverka ditt liv. Om du vill.
 
”Men Anna, man får inte blir fanatisk”.
 
Vem f*n var så korkad att de lyckades få det onaturliga, kemiska och giftiga till att bli det naturliga? Och sen så smarta att de lyckades få hundratusentals att gå på denna lögn?
 
Och även lyckades göra oss, som arbetar för det som varit naturligt i hundratusentals år, till foliehattar och fanatiska?
 
Kalla det fanatisk om du vill. Gör vad du vill. Du äger din hälsa och din sjukdom och din död. Du äger ditt ansvar för din val. Och ja, du kan ge bort ansvaret till andra om du vill, det är också ett fritt val.
 
Men om du vill, så kan du påverka. Om du vill kan du ta eget ansvar. Om du vill kan du sluta lägga ut ditt liv och ansvar på entreprenad.
 
När lyckades vi bli så lurade att vi tror att vi kan leva som vi vill och behagar och sen kommer sjukvården och räddar oss?
 
Att det överhuvudtaget finns något som heter ”livsstilsjukdomar”? Är det inte vårt utbildningssystems ansvar att berätta att dessa väljer vi att skapa oss genom vårt liv? Och sen kan vi låta alla fritt välja.
 
Många blir istället lurade till att bli sjuka. Och vi vet att de flesta hellre är lurade än erkänna sig lurade. Detta gör att de försvarar sin sjukdom som genetiskt, kronisk och de är drabbade. Sorgligt, men även här: Alla väljer sina val. Full respekt. Vill du ha uppfattningen att du inte kan påverka så respekterar jag det naturligtvis. Du behöver inte övertyga mig. Du väljer vad du vill välja.
 
Många vägrar dock och blir friska från ”kroniska och obotbara” sjukdomar. Lätt? Nej, vem har lurat oss i att tro att livet och hälsa är lätt? Det kräver massor med kunskap, tålamod och nyfikenhet. Och bakslagen är ibland både många och tuffa.
 
”Men Anna, man får inte blir fanatisk”
 
Jag tänker inte övertyga någon.
Jag tänker inte diskutera med någon.
Jag tänker inte tycka något.
 
Jag vet hur jag vill ta ansvar för mitt liv.
Jag berättar det för dig som vill lyssna.
Jag litar på biokemin, vår evolutionära historia, naturen och verkligheten.
 
Jag älskar forskning som överensstämmer med ovan grund.
Jag är evinnerligt trött på läkemedelsforskning!
 
Jag älskar läkare och sjukvård som räddar vid akuta skador och sjukdomar. Akutsjukvården är fantastisk.
 
Jag älskar penicillin. (Tyvärr missbrukade vi dessa för en ”fis på tvären” och har skapat oss nya stora problem. Ännu ett bevis på vår dumhet!)
 
Jag är så trött på att läkare och sjukvården som vägrar samarbeta med alla oss som vill undvika sjukdom och minska eller ta bort livsstilsjukdomar. Läkarna borde vara på vår sida, inte på Läkemedelsindustrins sida. Läkare borde få en helt annan utbildning än de får.
 
Jag är så trött på att förebyggande insatser hånas och att orsaks-vård ifrågasätts. Vem är det som egentligen är en foliehatt och lurad?
 
Du kan inte vara frisk och stark på:
Socker, vetemjöl och gluten.
 
Du kan inte vara frisk och stark på:
Emulgeringsmedel, färdiglagad mat och hittepåfetter såsom margarin.
 
Du kan inte vara frisk och stark på:
En massa tillskott – för att du äter för lite fisk, är ute för lite eller inte hinner laga mat.
 
Du kan inte vara frisk och stark om du inte:
Vilar, skrattar, umgås, rör på dig, kramas, tillhör och får stimulans.
 
Du kan inte vara frisk och stark om du inte:
Tar hand om din tarm.
Tar hand om din lever.
Tar hand om ditt lymfsystem.
 
Du kan inte vara frisk och stark om du inte:
Är utomhus.
Njuter naturen.
Promenerar.
Har en korrekt andning. (De flesta andas bak och fram.)
Näsandas.
 
Du kan inte vara frisk och stark om du inte:
Har en mage som funkar.
Har ett stabilt blodsocker.
Sover gott.
 
Men visst, man får inte bli fanatisk.
Helt okey, men då får du också acceptera att eventuellt bli sjuk. Att du skapar dig en kronisk sjukdom, en autoimmun sjukdom eller en livsstilssjukdom. Skäll inte på mig. Jag har inget med dina val att göra.
 
Jag fortsätter att vara ”fanatisk”.
Jag äter arteget. Jättegott.
Jag arbetar på min trygghet och kreativitet. Svårt men underbart.
Jag andas rätt var dag, tar hand om tarm, lever och lymfsystem.
Jag fyller min dopaminlista och serotoninlista var dag.
Jag använder Mirakelboken/Lyckoboken (i mitt huvud).
Jag tränar och promenerar.
Jag är utomhus.
 
Hur det känns att vara fanatisk? Helt j*vl* underbart.
Kan jag dö av någon sjukdom i alla fall? Klart jag kan. Det ingår i livet. Men fram tills jag ska dö är jag glad, pigg stark, kreativ, trygg och full av energi.
 
Helt ärligt, med ett liv utanför det artegena är det risk för att jag trots medicin, ändå hade varit trött, med värk och håglöshet. Kanske har jag fel, men de flesta jag möter med all denna medicin mår ju ändå inte bra…
 
Men unnar jag mig aldrig något gott?
Jo, var dag. fast inte i form av skitmat – utan av livet.
 
Jag unnar mig energi och glädje på en stark kropp som orkar med det jag lägger på den.
 
Och orkar den inte, så lättar jag på belastningen. Jag tar inte ett piller eller tillskott så jag kan överbelasta den. Trötthet är en varm och vänlig signal att nu är belastningen för stor. Vila. <3
 
Går det att vända om man gjort alla fel fram tills nu? Självklart. Det brukar ta runt ca 2-3 år. Och redan efter en vecka känns det bättre.
 
Nej, du behöver inte nu förklara eller försvar ditt val. Du gör vad du vill. Du behöver inte förklara för någon. Du behöver inte försvara dig mot något. Du äger ditt liv och dina val. Full respekt.
 
Vill du däremot skapa nytt och förändra något? Och tycker du att jag har något att komma med? Ja, då berättar jag gärna allt jag kan. Sen får du avgör om du tycker det låter vettigt eller inte.
 
Och göra dina val på den kunskap som du upplever sann för dig. <3