Helt fascinerad!
 
Att ge barn med ADHD en medicin som nu bevisligen ger förändringar i hjärnan är helt ok. Man har tagit beslutet att fortsätta med Ritalin och Concerta tills man med säkerhet utan tvivel vet att dessa skador verkligen är negativa skador.
 
Men pratar jag om kost och ADHD kommer snabbt en skeptisk hållning, Ibland till och med ett aggresivt påhopp. Finns det forskning på det? Och ja det finns det. Men vet du vad där står?
 
Jo de ärligt nyfikna forskare uttrycker sin förvåning över vad lite som finns på ämnen som man vet påverkar – ex gliadorfin (från gluten). Andra forskare skriver att ja vi vet att det påverkar och att det fungerar att ta bort gluten MEN fram tills det inte kvarstår några tvivel alls så kommer det inte rekommenderas att göra en så ”stor och omständig” förändring – och så tillägger en forskaren i sin studie på fullaste allvar – ”för det är ju så gott”!
 
Snacka om att gluten är beroendeframkallande och att många försvarar sin drog (gluten är ett morfinliknande ämne) med näbbar och klor – men det bevisade skadliga ämnet metylfenidat (ADHD-medicin, kokain/amfetaminliknande ämnen) det släpper man gladeligen igenom.
 
Medicinen ökar dopaminet. Visste du att det finns helt naturliga sätt att öka dopamin på?
1 Intresse
2 Delaktighet
3 Spänning
4 Snäv DL
5 Aktivitet
6 Träning
7 Omega 3 (EPA & DHA)
8 Animaliska proteiner + magnesium
 
Är det jag som är helt ute på hal is eller är det någon annan som har otur när det tänker?
 
(OBS! Jag har å ingen stans i denna text hoppat på någon förälder som valt att medicinera sina barn. Texten handlar bara om logik och forskare samt en inställning & logik jag inte förstår mig på)