Med SVAR direkt i kommentaren.

”Jag tror inte att de som du avsåg nå ut till har reagerat.

SVAR: Jo, flera har tackat för ”käftsmällen” och återgott från svält till att hitta sitt ätbeteende. Och når jag bara en så har det varit värt allt.

Utan jag tror att du (och kostrådgivarna) har lyckats reta upp de personer som har ätit LCHF en längre tid UTAN att lyckas gå ned i vikt (ink mig).

SVAR: Det ber jag om utsäkt för. Men samtidigt. Hur kan vi reta upp er om inlägget inte handlar om er? Vad är det som du har tagit åt dig av och varför? Det är en viktig tanke. Jobbig tanke, men viktig.

Detta för att:
Först har vi fått lyssna på ”alla” framgångssagor och då vi själva vi inte lyckats med vikten känt samma skuld som vid tidigare vikt misslyckande (före LCHF).
Jag måste fuska
Jag gör fel
Jag äter för mycket/för lite

SVAR: Just därför har jag skrivit en del om att det inte alltid är så lätt. Bara de senaste veckorna har vi ju haft en jättediskussion om panik, misslyckande mm. Vi har ju även startat en hemlig stödgrupp på FB. Just för de som är skittrötta på alla succéhistorier och ledsna äver alla misslyckanden. Men din skuld, som du orättvist fått slängd på dig, kanske ger dig läsglasögon som gör att min text läses lite orättvist av dig. Kan det vara så? Jag ville ju inte slänga skit på någon. Jag ville lyfta ett problem som jag anser vara mycket oroväckande. Jag gav mig på ett ätbeteende, inte personen som använder sig av det.

Detta + att omgivningen tar det som kvitto på att LCHF är FEL, för du går ju inte ned i vikt och vi får höra en hel del välmenande kommentarer om detta.

Vi har lusläst alla kostrådgivares bloggar för att hitta ”vår” nyckel (alla har inte råd med att anlita en kostrådgivare) och inte du men förvånadsvärt många kostrådgivare skriver bakrecept på sin blogg (inget fel med det men för den som inte går ned i vikt blir det ytterligare ett kvitto på att, jag misslyckas)

SVAR: Jag vet. En del är själva inte sockerberoende, har aldrig upplevt att banta och misslyckas, de kan äta dessa godsaker. ELLER de är sockerberoende och kan inte släppa det söta 🙂 Samtidigt så KAN många faktiskt ha kvar det goda. Vi får inte ta bort det från de som kan. Vi måste lära oss vad VI tål och ta ansvar för att bara göra de valen.
 
Nu har vi hittat MBC (inte den extrema varianten) och äntligen börjar det hända något med vikten. Då blir vi åter igen skuldbelagda då vi får läsa.

SVAR: Jag har ju bara tagit upp den extrema varianten. Jag ahr till och med angett mängderna fett för att det inte ska kunna bli missförstånd. Jag kan inte ta ansvar för det jag inte har skrivit. Då blir diskusionen omöjlig. Kaffe med fett i för att tygla hungern tycker jag är ett utmärkt knep. Vilket jag har skrivit säkert hundra gånger tidigare och hundra gånger i denna debatt.

1. Magic Bullet Coffee är absolut inte LCHF

SVAR: Sant om det är med överdos av fett för att slippa äta under resten av dagen.

2. Magic Bullet Coffee är som en bantningsdiet

SVAR: Ja, om den används som jag skrev i inlägget, som en form av Nutrilätt. Alltså det jag menar är att vi byter ut mat mot MBC. Med mat menar jag en variation av naturliga fetter och proteiner samt ett flertal vitaminer och mineraler.

3. Du överäter fast nu på fett

SVAR: Ja, Det du inte orkar äta kommer kroppen att fattas. Och om du gör detta under en dag eller två händer ingenting. Om du gör detta då och då händer ingenting. Men det är ju inte det jag tar upp. Jag tar upp när människor njuter av att slippa äta. När de njuter av ohunger som gör att de inte vill äta.

4. mm

Kontentan blir du gör fel, men jag har ju provat era råd länge och det fungerar inte på mig.

SVAR: OM du gör som mitt inlägg säger, så ja, min personliga uppfattning är att du gör fel. Och det vore nästan ett tjänstefel av mig som kostrådgivare att inte berätta det. OM du väljer kaffe med fett i för att begränsa hungern OCH äter så har jag inget emot det alls.

Sedan tycker jag att det skrivs alldeles för lite råd till oss (ofta medelålders kvinnor) som har svårt att gå ned i vikt med LCHF, jag tror inte på att LCHF passar inte för alla.

SVAR: Du har alldeles rätt. Men vet du varför? Vi kan för lite. Många tror fortfarande att vikt bara handlar om Kcal, ketoner, glukos, insulin och enerig. Här kommer MBC in för många som en lösning. Mycket ketoner, lite insulin…

SVAR: Jag har lagt till signalsubstanserna, den biokemiska unika uppsättningen i hjärnan. Jag har lagt till ätbeteende. Jag har lagt till kortisol och ett gäng andra hormoner. Och ändå trillade en NY polett ner förra helgen. Vi har ju GLÖMT progesteronet!! Nu är vi ett gäng i Sverige som ska försöka lära oss en massa på kort tid. Men jag är ganska så säker på en sak. Du gör inte fel. Du är inte misslyckad. Vi som bör kunna har missat progesteronet. Du har alltså inte all kunskap du behöver. Jag rekommenderar dig att börja med att läsa MIA LUNDINs bok Kaos i kvinnohjärnan. Där, tillsammans med LCHF tror jag vi har en lösning.

Varmt lycka till och stort tack för att du skrev till mig!