Livsmedelsverket är nu desperata…. de säger vad som helst bara de behåller sin fasad….

Här kommer lite av deras ”sörja”. Så snart någon säger: ”Det vet man”… så dra öronen åt dig.

”Det man vet är att
LCHF ofta ger förstoppning, eftersom kosten är fiberfattig. Fibrer och fullkorn minskar också risken för tarmcancer, men LCHF innehåller inget fullkorn och bara lite fibrer.”

Anna funderar: Så Livsmedelsverket tror på fullaste allvar att grönsaker, nötter, kokosfett och fiberhusk är fiberfria? bakläxa, tillbaka till skolbänken. Ni är pinsamma!

”LCHF-dieten höjer i allmänhet de farliga blodfetterna, speciellt om man inte går ner i vikt av dieten. Man vet att höga blodfetter ökar risken för hjärt- och kärlsjukdom.”

Anna funderar: Har någon av er studerat forskningen på detta område? HDL ökar, de farliga triglyceriderna minskar! I alla studier. bakläxa! För inte är väl Livsmedelsverket så efter att de fortfarande tror att det är totalkolesterolet som har nå¨gon betydelse?

”mättat fett ökar risken för hjärt- och kärlsjukdom: LCHF-dieten innehåller mycket mättat fett. Om man byter ut mättat mot fleromättat fett minskar risken för hjärt- och kärlsjukdom.”

Anna funderar: Hur var det nu med 72:8 listan? Japp, där ni misslyckades att visa EN enda studie som backar upp er hypotes om mättat fett. och ni har sen 2009 inte kunnat svara på hur ni kunde presentera denna pinsamma lista. OCH vad gör ni nu? Jo, säger att mättat fett är farligt UTAN underlag. Är det ok av en statlig myndighet som hävdar att deras råd bygger på vetenskap?

”personer som äter fullkorn, frukt och grönt, fisk och olja vanligen håller sig friskare än de som äter mycket kött, smör och grädde och lite grönsaker.”

Anna funderar: Anser ni att Sveriges befolkning med värk, magproblem och övervikt är hälsosammare än de som äter LCHF? Och vem äter lite grönsaker? Ni kan inte mena vi som bytt pastan mot just grönsaker! Läs på. Ni är pinsamma!

”en ensidig kost gör att det blir svårare att få i sig alla näringsämnen: LCHF ger oftast för lite fibrer och inget fullkorn, som bara finns i spannmål och ris. Den innehåller också bara lite bär och nästan ingen frukt.”

Anna funderar och har nu svårt att hålla tillbaka asgarvet: Är Livsmedelverket seriösa? Att ta bort pasta och mackan gör kosten ensidig? Ni skojar med mig!

LCHF ger lite fibrer? Är ni okunniga eller vill ni bara sprida felaktigheter för att det gynnar er?

Inget fullkorn? Självklart. Varför äta lektiner och fytinsyra?

Hm, är det inte dags att vi skrotar Livsmedelsverket. Detta känns okunnigt och pinsamt. Kom igen nu. Ge oss lite vettigt motstånd i alla fall.