”Jag tycker att man kan äta lite av allt!”

Det är inte många rätt i den meningen.

”Tycker” och biokemi är helt olika saker. Hade det stått ”jag tolkar biokemin som att vi människor tål ditt och datt på grund av…” så hade det varit mer korrekt.

”Man”. Ja vem är denna ”man”? Nästan lika ovanlig som ”någon” 

”Äta lite av allt” Av allt vadå? Av allt som kommer från naturen och är naturligt? Gräs, flugsvamp och opium? Eller allt som är naturligt för människan – artegen kost?

Så ”jag”, ”att” och ”kan” blir kvar som vettig substans i meningen.

Bättre hade nog varit att uttrycka sig så här: ”Jag vill och kommer att äta av lite av allt” Helt ok. Alla gör som de vill men ska du rekommendera icke artegen föda till någon bör du ha på fötter att det inte skadar. Tycka räcker inte här.

Vi människor tillhör de tåligast arterna på jorden tillsammans med råttor och kackelackor. Vi tål (tyvärr) att gå långt utanför vår naturliga kost under lång tid innan vi blir sjuka – vi blir sjuka men det tar tyvärr ca 15-20 år innan det märks.

Hästar är bland de mest känsliga sjuren som finns. Prova att ge de naturlig ekologisk köttfärs av bästa kvalité och se hur det går.

Vi är skapta för animaliska proteiner i en stor variation där de marina är mycket viktiga för oss.

Vi är skapta för vegetabilier, både från land och från havet och vi är skapta för att äta de ovan jord och de under jord.

Vi är skapta för att äta naturligt fett i sin naturliga form. (Inte processad även om källan är ok)

Allt annat lägger vi till för att vi vi vill. Tål vi detta? Vissa mer och andra mindre. Mår vi bättre utan? Ja, alla vinner nog på det men är vinsten för liten så blir priset för högt.

Blir vinsten stor så är priset för att tacka nej ett mycket litet pris.

Nyheter som ja, innehåller en del bra men vi får i oss så många saker vi inte vill ha å köpet:

Mejerier är nytt. (IGF 1, AI kasein, överdos av kalcium, inflammatoriskt & slembildande.)
Spannmål är nytt. (Lektiner, gluten, fytinsyra. Inflammatoriskt. Antinutrient.)
Baljväxter är nytt. (histaminfrisättande, inflammatoriskt, antinutrient, lektiner, proteasinhibitorer, glukosider, tanniner & oxalater)

Vad tål du?
Vad vill du ge din kropp?
Hur mår du?
Vad vill du?

”Man” finns inte. Det finns bara du & jag. Och vi behöver inte vara överens. men ska du råda andra att äta IGF-1, gluten och oxalater så är det viktigt att du vet vad du rekommenderar och att du är helt säker på att det är hälsosamt och ofarligt.

Jag är övertygad om motsatsen genom all forskning som finns. Nej, det är inte forskat på livsmedlet (för det vill ingen göra) Men vi vet vad de innehåller och innehållet finns det forskning på. Sen måste vi tänka och skapa slutsatsen själva.