Jag tror inte kroppen är exakt.

Och därför finns det olika uppfattningar. Vi vill så gärna klassificera kroppen med skarpa och tydliga diagnoser.
 
Låt oss inte lägga för mycket tid att springa i sjukvårdens hasor. Definitionerna och diagnoserna är inte skapade för att hjälpa oss att hitta orsaken utan skapade för att läkararna ska vete vilken medicin de ska ”sälja”.
 
Jag gissar på att det finns ett hundratals olika ”blandningar” hos de med problem.
 
Och därför blir definitionerna ”fel” hos många.
 
Det viktiga är inte vad det heter utan VAR problemen sitter. För där har vi lösningen.
 
Om fettet sitter inne i en fettcell borde det gå att lösa eftersom det är där enzymerna som klipper triglyceriderna till fettsyror finns.
 
Kanske är det en brist på dessa enzymer? Kanske är det därför frukt funkar då dessa enzymer finns i många frukter?
 
Sitter triglyceriderna utanför fettcellerna får vi problem för då finns inte enzymerna där… Vi måste då ”trycka” fettet in i lymfsystmet för att det ska släppa ut triglyceriderna i blodet, vilket det bara gör om fetter åker i kylomikroner. Kan kylomikronerna vara felet?
 
Hur tömmer lymfsystemet sig i venen vid nyckelbenet? Är det där vi saknar något? Vad är en blockering fysiologiskt? Är det ett stopp? Eller en brist av transportproteiner?
 
Vad i hormonerna påverkar? Och varför? Hur? Vilekt hormon är kopplat till lymfsystmet och med vilken uppgift?
 

Stressen vet vi hur den är kopplad genom det autonoma nervsystemet.

Andningen likaså.
 
Genetiskt och ärftligt i all ära, men varför syntes inte detta på unga vuxna för hundra år sen? vad gjorde de för rätt TROTS sitt arv och genetik som gjorde att de slapp symptomen av sin genetik? Kan vi lära oss något av här?
 
Vi vill veta var dilemmat sitter på cellnivå för då kan vi börja fundera över vad som är fel och vad vi kanske kan göra.
 
Och jag gissar på att det finns många som är en kombo av flera av dessa diagnoser. De flesta är nog tyvärr inte tydligt en av dessa.
 
Vid triggar överproduktion och okontrollerad tillväxt? Är lösningen där? Eller i alla fall en av pusselbitarna.
 
För där kommer nästa dilemma. jag är hundra procent säker på att vi inte letar efter ett svar. Vi letar efter pusselbitar och behöver i alla fall en stor del av dessa för att se vad pusslet ska föreställa.
 
Vi behöver göra 10-25 nya rätt i vår vardag.
 
Till alla er med kunskap och tid. Grotta gärna ner er i dessa frågor och funderingar. Jag vill men hinner inte just nu.
 
Men hittar vi var i kroppen felet sitter så kan vi med biokemisk kunskap också ge oss på kvalificerade gissningar som vi kan prova. Men vi måste ner på cellnivå för att kunna leta på rätt ställe.