Fler tankar om lipödem

PS! Bilen är  från en bildbyrå. Jag har inte fräckt fotograferat någon.

Grottar vidare i anledningen till lipödem och dercum. Var finns det en öppning för att skapa förändring? Och går det att göra ännu mer för att förebygga? Varför ökar det idag? Vad gör vi annorlunda?

 
Jag fick en underbak ”länk”. (längst ner i inlägget)
 
Jätteintressant! Tack! Detta öppnar nya infallsvinklar. Och det betyder nya möjligheter!
 
Så högt kroniskt blodsocker, östrogendominans tillsammans med inflammation är enligt forskningen sammankopplat med dessa problem.
 
Tre parametrar som är kraftigt ökande i vårt samhälle idag. Och som står bakom en massa andra nu vanliga funktionella störningar.
 
Att problemet enligt forskningen även är kopplat till diabetes typ 2 betyder att det är kopplat till kroniskt högt blodsocker och därmed kopplat till dagens kolhydratstinna kost med mackor, pasta, tallriksmodellen och socker. Här går det att göra en massa! Och ni som tidigre följt mig är troligtvis resan på rätt väg.
 
Men frukten då? Ja, jag tror (observera tror) inte den skapar kroniskt högt blodsocker. Jag tror att innehållet för övrigt i frukten motverkar detta. (Baserat på forskningen från Kitawa samt evolutionen)
 
Jag kollade mitt långtidsblodsocker innan jag startade med frukten och efter att jag ätit sund LCHF i 20 år – kanonvärden. Kommer kolla om mig 6 månader efter jag nu ätit fruktfrukost. (Men det är några månader kvar) En person gör ingen forskning, men det är spännande att se om min kropp funkar som forskningen säger.
 
Östrogendominsen är också extremt intressant. Det är ju ett modernt problem som ständigt ökar. Ger problem med tidig pubertet, PCOS, övervikt, cancer och nu även lipödem/dercum.
 
Var kommer den ifrån? Mejeriprodukter, böner & baljväxter men även från plaster & krämer (främst med parabener i)
 
Där finns också mycket att göra och det visar att denna grupp är på helt rätt väg – mejerifri! Och bönfri.
 
Förhoppningsvis kan jag även påverka många av er att läsa ”Vita listan” och ”Svarta listan” gällande hudvård på min blogg 😉 (Bara att i sökfunktionen skriva en av dessa)
 

Och så inflammation!

Den eviga inflammationen som nog är ett av vår tids största dilemma.
 
Inflammation är i sig inget fel – det är kroppens försvar på att något är fel. Något angriper vår kropp och kroppen behöver försvarar sig.
 
Men om vi inte tar tag i orsaken kommer till slut inflammationen att skada oss. Och de flesta jagar inflammationen med inflammationshämmande medel och piller men låter orsaken finnas kvar och fortsätta att skada oss.
 
Vad ger då inflammation och vad göder inflammation?
Omega 6
Gluten
Socker
Mejerier
Stress/oro/att inte duga
Kemikalier
Tungmetaller
 
Så macka, även grovt fullkorn, med margarin, ost och ett glas mjölk kombinerat med lite godis/läsk/chips och stressen över skolan/betyg/mode/ tillhörighet/kompisar plus bodylotion/schampoo och dagkräm i kombo med arsenik i ris, bly i smycken, kadmium i mjölmat och kvicksilver (i alla fall hos oss äldre med amalgam i munnen) – japp så har vi skaffat oss en härlig kronisk låggradig inflammation.
 
Underbart nog går alla dessa att påverka.
Och alla dessa har ökat markant de senaste 50-60 åren.
 

Så en bra början bör vara:

Sockerfritt
Glutenfritt
Mjöl- och bönfritt
Mejerifritt
Parabenfritt
 

Sen vidare:

Noga med balansen omega 3/ omega 6
Noga med vad du sätter på huden
Plast-sanera (Kurera har en bra sida som heter ”platskoll”)
Leverns hälsa (Kolla in LATHUND Levern)
Tarmens hälsa
 

Och superviktigt:

Andning
Återhämtning
Vila
Trygghet
 
Ja, vi är definitivt på rätt väg.
 
Tack för länken, den gav mig både bekräftelse men också nya samband jag inte kände till. (Vi gör dessa redan, men av andra vetenskapligt bevisade samband.) Underbart!
 
Det häftiga är att lutar du dig på biokemi, evolution och verklighet kommer du hitta samma lösningar på alla olika sjukdomar. Svaret blir detsamma oavsett vilken sjukdom du har:
 
1 Artegen paleokost med god balans i artegen form och artegen mängd.
 
2 Balans på det autonoma nervsystemet (Parasympatiska ”trygghet” och sympatiska ”aktivitet” och ”stress”)
 
3 Bort med allt nytt som dykt upp de senaste 118 åren <3
 
Detta ska jag gräva vidare i.
 
Tack 
 
Tillägg:
Troligtvis (med största sannolikhet) är bindväven en del av detta och då blir rörelse vs. stillasittande en oerhört viktig parameter för att hålla sig frisk. Så dagens spel och mobiler kommer (har nog redan) skapa enorma problem.
 
http://www.svenskaodemforbundet.se/wp-content/uploads/2016/02/Sammandrag-av-Karen-Herbst-föreläsning-2015-11-11.pdf