Lera? Vad är det för alternativt humbug?

Nja, till och med Apoteket säljer lera och vi har i alla tider känt till att lera är bra för oss.

Djur äter grus, jord och lera när de behöver stärka sin mage och förbättra sin hälsa. Det gör även många människor och vi har alltid vetat hur hälsosamt det är. Vi har också alltid använt lerbad och lermasker för vi vet hur nyttigt det är för oss.

Och många kulturer äter fortfarande lera. Ja, till och med våra svenska apotek säljer lera för att de vet hur bra det är för oss. MEN! Tyvärr stoppar de i socker, fusksocker och färgämnen i produkterna. Så nu tvingas du äta ohälsosamma saker för att få i dig den nyttiga leran. Hur tänkte de nu?

AquaNatur säljer sockerfri lera och blir ifrågasatt.
Apoteket säljer lera med en massa kemiska tillsatser och då är det seriöst?

Har vi inte lite otur när vi tänker nu?

Från Apoteket:
Dimexanol – ätbar naturlig lera.

Innehåller förutom lera för BARN: Glukos (dextros), Citronsyra, Kalciumkarbonat, Natriumklorid, Kaliumbikarbonat, Natriumbikarbonat, Jordgubbsarom, Naturligt färgämne, Sukralos

Innehåller förutom lera för VUXNA: Glukos (dextros), Citronsyra, Kalciumkarbonat, Natriumklorid, Kaliumbikarbonat, Natriumbikarbonat, Apelsin/grape arom, Aspartam, Acesulfam K

Vad hävdar Apoteket gällande lera: Innehållet bidrar till en skyddande barriär på slemhinnan i tarmen, minskar diarré och tar med sig skadliga ämnen ut…

Leran är klassad som en CE-märkt medicinteknisk produkt.

Så lera med glukos, kemisk citronsyra, aromer och färgämnen toppat med sukralos är bra för våra barn. Men lera utan några tillsatser är humbug?

Så lera med glukos, kemisk citronsyra, aspartam och acesulfam K är bra för oss vuxna. Men ren lera skulle inte vara det?

Nu är det någon som har otur när de tänker!

Lera har ingått i naturlig kost så länge som vi funnits på jorden. Jag tänker äta sockerfri lera var dag i resten av mitt liv. Vi behöver inte vara överens. Nu vet du att den finns och kan bestämma vad du vill göra med din kropp. Har du koll på Geofagi? Vetenskapen om att äta lera!

LÄS MER HÄR