Nu när lymfan hamnar i fokus och vi ska minska på fettet och minska på eventuellt överätande av proteiner så dyker det upp lite om LCHF i kommentarerna – att vi är lurade – att det är ju ”high fat” – att vi blivit sjuka av kosten.
 
”Anna, du måste gå ut i medierna och berätta/erkänna att det är fel”
 

Nope! Inte om ni har följt mig!

Vad ni har läst på andra sidor och av andra förespråkare för LCHF ansvarar inte jag eller mina grupper för. Jag har kämpat emot denna ohälsosamma LCHF i 10 år – och blivit hatad för att jag är så idiotiskt dum som tror man måste äta grönsaker.
 
”Jag mår så bra på bara ägg och smör – tror du verkligen att jag mår bra nu och är så frisk och så bara rasar det en dag?”
 
Japp, det tror jag. Och ja, det har jag sagt hundratals gånger – och blivit hånad för.
 
Det finns de som äter massa smör, majjo, dricker fettkaffe, ketobollar och kör äggfasta. Men med kunskap förstår alla att detta är ohälsosamt – och i min värld inte ens värt att diskutera. (Trots detta har jag ändå försökt att ”rädda” de som utan kunskap trodde detta var en sund kost – till priset att få extremt många fula personlig påhopp!)
 

Ge nu inte mig och den kost jag förespråkar ansvar för detta.

Denna fettstinna LCHF-kosten är ett experiment och ätstörning utan grund i vår biokemi. Jag står inte bakom den och har aldrig gjort.
 
Är du besviken på den infon du fått och tagit till dig så får du gå till de som gett dig den! Inte mig och inte på denna blogg.
 
Jag har aldrig valt att följa dieten och metoden LCHF!
Jag har alltid ansett att det finns inte ett facit.
Jag har alltid följt den vetenskaplig kunskapen (som jag haft , den växer ju alltid) gällande vad kroppen behöver och inte.
 
Jag har under många år sagt att en sund balanserad LCHF bara har ett fel – vi äter det icke artegna mejeriet.
 
Jag har alltid sagt att överdos skadar – även om vi inte kan se det idag.
 
För detta har jag fått hat i massor från LCHF-kretsar. Även blivit offentligen förlöjligad i LCHF-Magasinet!
 
Jag ifrågasatte MBC (magic buller coffie) och blev hängd i bloggvärlden. Jag har ifrågasatt den idiotiska jakten på ständig ketos – och blivit hatad och förolämpad i LCHF-kretsar.
 
Jag har ifrågasatt äggfasta och ketobollar – med samma resultat. Hat, påhopp och förlöjligande.
 
Jag har alltid förespråkat minst ett halvt kilo grönsaker var dag och OM du kan så är rotfrukter och bär ett hälsosamt val.
 
Felet jag kanske gjort är att jag trodde att allt i frukt fanns i våra grönsaker. Att grönsaker var sockerfri ”frukt”. Nu undersöker jag nyfiken om jag hade fel eller om det går att kanske äta gurka i stället för melon, att det går att äta kål i stället för äpple o s v. Har inte hunnit dit ännu. Kunskap som är korrekt tar tid.
 
Har man följt mig sen 2008 så har jag sagt samma sak hela tiden – och har fått mycket skit för detta – från LCHF-kretsar.
 

Överdos av allt skadar alltid – men ibland får man vänta 10-20 år.

Just nu väntar jag in vad som händer med de som överdoserar vitamin D och de som alltid vill vara i ketos.
 
Jag har i 10 år i media sagt ifrån. Och jag har nästan lika länge varit ”körd” och personligt påhoppad inom LCHF-gänget för detta.
 
Jag vill idag inte bära ansvaret för det som jag kämpat emot!
 
Den diskussionen får tas i de grupper med de förespråkare där den hör hemma!
 

Tack!

(Inlägg från 2012 – alltså 6 år gammalt. LÄS!)