Min hjärna jobbar för högtryck. Vad är det jag har missat?
 
Varför är frukt viktigt? Vad finns i frukt som inte verkar finnas i grönsaker? Eller skulle det funka med grönsaker om man även åt rotfrukter?
 
Tidigare var mitt fokus på fett-vikt, ätbeteende och blodsockerrelaterade sjukdomar. Där är jag trygg i mina kostråd. Och de är samma som innan. För det gänget!
 
Nu har jag fokus på avgiftning, levern och lymfan. Jag kan en hel del men min hjärna vet att jag saknar en del pusselbitar. Och då jobbar den, med eller utan mig. (Lyxen av att ha ADHD).
 

Alltid; för vem och varför?

 
Pektin är viktigt – det visste ”mormor” redan för hundra år sen. Ett äpple om dagen håller doktorn borta! Det hon inte visste var att det var just pektin och att det var för levern. Men hon visste av verklighet och erfarenhet sen många hundra år tillbaka.
 
Klorofyll är viktigt – den gröna färgen i grönsaker. Denna kunskap (eller i alla fall hypen) är relativt ny – men vi har tjatat om mörkgrönas grönsaker sen 90-talet. Och det är ju en grönsak, inte frukt.
 
Men det är något mer!!
 
Syra bas-balansen är viktig – men den går att balansera med grönsaker. Där behövs inte frukten.
 
Det är något med avgiftningen… eller det som min hjärna nu riktar in sig på: tarmbakterierna!
 
För avgiftning behövs lera. Där finns det två val.
 
För avgiftning behövs lera. Där finns det två val.
1. Lera – en relativt billig variant. 
2. Toxibinder – lite dyrare men toppen. 
 
MEN – jag har missat något. Tillbaka till frukten.
 
Vi vet ju att olika bakterier äter olika saker! Och det finns kanske något i frukt som göder några av våra viktiga vänner som annars inte får det de behöver?
 
I så fall vad?
 Och vilka av bakterievännerna?
 Jag måste lära mig vad de olika bakteriestammarna äter!