Men den är perfekt att gå ner i vikt med!

Däremot är det många som provar och inte får några resultat. Vad händer då? Jo, en hysterisk jakt på kolhydrater börjar. Nu ska nivån ner på noll. Nu ska vi räkna, vara strikta, väga… och tyvärr är det många som ändå inte får några resultat. (eller kanske som tur är så beteendet inte belönas)

Varför? Jo, LCHF är ingen bantningsmetod, det är en lisstil. Och det är inte bara kolhydraterna som styr. Kroppen är så mycket mer komplicerad (och spännande).

Det jag nu ska skriva gäller inte för alla er som FÅR resultat. Er är bara att gratulera. 🙂 Nu ger vi oss in på alla er som har den envisa besvärliga hopplösa kroppen. Kroppen som vägrar att släppa ett endaste gram.

Troligtvis är du en person som bantat en hel del. Som tagit jojobantning till proffesion. Troligtvis har du provat ”allt” och lite till. Vad händer då? Jo, din kropp ställer in sig på spara och lagra. (Ren överlevnadsnstinkt. Och kroppen är expert på att överleva) Du har troligtvis en mycket låg naturlig daglig förbränning. (Det är därför ingen svältmetod fungerade heller. Ingen orkar konsekvent att äta mindre än 1000 kcal i resten av sitt liv)

Detta betyder att du först måste äta UPP förbränningen. Att gå ner i vikt har inte bara med hormoner och insulin att göra. Det har med energibalans att göra. Och för att få en negativ energibalans måste du ha en toppen egen förbränning i ett kropp som inte är rädd för svält. En trygg kropp.

Nummer ETT är alltså att lära sig att äta. 3 mål mat med 2 mellanmål. Tänk vilken stabil kropp du har när du kan äta SÅ mycket och stå still i vikt. Häftligt. LCHF enligt mina rekommendationer (du hittar dem på bloggen eller i någon av böckerna). Och ingen yoghurtfrukost. (Några kan gå upp 1-3 kg under första veckan, inget att göra år och det försvinner)

Nummer TVÅ blir att sätta en livslång rutin. Det är enklare att ändra något utifrån en rutin och du vet ju då också på vilken mat du står still. Nu ska du äta så här utan undantag, utan att falla tillbaka och utan att räkna. Bara lära känna din kropp. När du har ett tryggt ätbeteende kan du sen gå ner i vikt.

Väldigt många glömmer att ätbeteendet är oerhört viktigt för en stabil vikt och ett avslappnat liv 🙂 Mycker mer viktigt än att räkna Kh.

När dina rutiner sitter, kan ta 3-4 månader eller ibland upp till 1/2-1 år. DÅ kan du sen gå ner i vikt. När du kan äta utan ångest. När du kan gå på fest utan att göra avsteg. När du kan åka på semester och behålla dina rutiner. DÅ ka du gå ner i vikt.

Nummer TRE är att gå ner på 3 måltider per dag. Handflatemodellen. Inga mellanmål. Läs ”Jag kan det här med LCHF” i min högermarginal.

Har du nu ätit perfekt i ETT ÅR och fortfarande står still. Då är det dags för ett av två val. Ta det som som passar dig bäst.

Antingen; går du ner på två måltider per dag. Max ett glas vin var gång du väljer att dricka vin. Bara ovanjordgrönsaker. 1 dl sås, fett till var måltid. Proteiner till alla måltider. Ät tills du är mätt men bara en portion. Håll på max 12 veckor. Sen tillbaka till stor mängd mat så kroppen inte anpassar sig.

Eller: så väljer du tre måltider och nollar. När du nollar ökar ketonerna, vilka gör dig mätt (och faktiskt lite ångestfri) så du naturligt äter mindre. Håll på max 12 veckor. Sen tillbaka till stor mängd mat så kroppen inte anpassar sig.

Går det att ta knepen direkt? Nej, det är värsta fällan. Och tyvärr är det oerhört många som provat just detta. LCHF har blivit en bantningsmetod. Ju tuffare och ju mer man lider desto bättre. Vi är tillbaka till idiotdieterna! Inget fungerar och vi tar i hårdare och hårdare, faller tillbaka, ångrar oss, börjar om, ändrar var och varannan dag, ökar fett, minskar kh, minskar fett… precis det betendet vi ville bort från när vi valde LCHF.

Hade det funnit en genväg som fungerade i längden, så lovar jag att alla hade använts sig av den och det hade spridit sig till alla blixtsnabbt.

1. Trygg kropp med hög förbränning (Tar minst 3-4 månader ofta längre)
2. Ursäker ätrutin där du aldrig gör undantag du ångrar.
3. Sen är det dags…

Varmt lycka till!