Jag är inte läkare. Jag får inte reparera eller bota. Men jag får dela med mig av min åsikt. Så här kommer den.

Först måste vi veta vilken sort det är. Är det kalkbrist eller mineralbrister?
Hur stor är skadan idag? Vad tål skelettet?
Sen varför den uppkommit?

Det vi vet (oavsett ovan frågor) är att kroppen bryter ner snabbare än den bygger upp.

Någon som ökar nedbrytningen är prostaglandiner. Alltså omega 6. Så jag hade valt bort så mycket som möjligt av dessa – förutom nötter, avokado och oliver.

Överdos av kalcium skapar kalciumbrist i skelettet så en massa kalciumtillskott hade jag inte rekommenderat. Däremot naturlig kalciumrik kost som grönsaker.

Vitamin A i överdos blockerar kalciumupptaget i skelettet. Så jag hade inte vräkt i mig mejeriprodukter. Många hävdar att dessa till och med är en av anledningarna. (Tillsammans med omega 6) mejeri har ju både överdos och kalcium och tillsatt vit A.

Länder som har mejerier i sin kost toppar lista över benskörhet.
Och de två som dricker mest mjölk i världen är de två länder som har placering nummer ett och två. Finland och Sverige.

Jag hade lagt på alla mineraler då vårt skelett inte bara behöver kalcium. Så gröna grönsaker i överdrift och 1 tsk supersalt per dag.

Sen hade jag främjat inlagringen med magnesium i form av mandel, pumpakärnor och sesamfrön. Ätit minst 500 gram fet fisk i veckan för vitamin D samt tagit probiotika och ätit naturliga fibrer för att tarmbakterierna ska må bra och producera K2.

Vet jag att min mage och tarm är katastrof hade jag tagit K2 även som tillskott samt lagt till andningsminuten.

Kalk gör skelett hårt. Hårt går av som en krita.

Du vill göra skelettet starkt. Och mjukt. Detta görs av kollagen. Så då är vi tillbaka på gelatin, kollagen, hyaluronsyra, glukosamin, benbuljong, kalvsylta, oxsvanssoppa och pannacotta.

Men kroppen gör bara det du ber om. Ger du kroppen byggnadsmaterial men hoppar över att be kroppen bygga så kommer den använda dessa byggstenar någon annanstans.

Det mesta vi äter kan byggas om till nya byggstenar. Så stresshantering i kroppen kan stjäla byggnadsstenar från skelettet om kroppen behöver.

Hur ber vi kroppen bygga starkt skelett? Jo, genom att belasta det efter förmåga.

Jag hade valt vibbrationsträning då den har bäst forskning bakom sig gällande att bygga benmassa. Med koden ANNA får du 20% på TREND REHABs vibbar (ja på allt på hemsidan faktiskt. även på REA-priser.) Rekommenderar 3D eller 4D.

Så bort med allt som ökar nedbrytning.
Bort med överdosering av kalcium och vit A.
På med alla byggstenar som behövs för ett skelett.
Och på toppen belastning efter förmåga.

Så hade nog jag gjort.

OBS! Jag är ingen läkare och får inte ge råd gällande medicin. Därför gör jag därför aldrig det. Jag bara berättar vad jag hade gjort om det gällde mig <3