OBS! Jag är ingen läkare. Jag ger inga råd gällande din medicin. Tala med din läkare gällande din sjukdom och medicinering. Men detta kan vara kunskap som är bra att ha med sig på resan mot ett friskare liv.

Fungerar inget och du mår jättedåligt? Sjukvården kan inte hjälpa dig? Då kanske du är intresserad av alternativa behandlingar?

Nummer ett behöver du ett stabilt blodsocker och ett normalt insulin. Högt blodsocker betyder högt insulin som betyder högt IGF-1 som göder celltillväxt – vilket ju är ditt problem. Bäst kosten är (enklast) paleokosten eller (kluddigare med magiskt bra) ACT ALP.

Erfarenhet visar också att kaffe/koffein är en betydande faktor. Värt att prova att ta bort under 12 månader och sen utvärdera själv.

Sen villhöver du och din läkare arbeta med bioidentiska hormon. Absolut INTE med gestagen. Så slåss för att bli av med spiral och piller och kräv äkta progesteron. (Där är den viktigaste pusselbiten tillsammans med kosten för att mildra alla dina problem)

Det finns även spännande tillskott. (Tyvärr kan jag inte doserna så du får söka själv. men här kommer i alla fall en massa idéer, kopplade till lindring av endometrios, att söka på):

Örter som balanserar hormonerna:

Pau darco
Rödklöver
Dong quai
Astragalus
Alfalfa
Vitlök
Nässla
Röda hallonblad
Bidrottningsgelé

Vitaminer:
B-vitaminer såsom B-komplex med alla B.
C-vitamin såsom camu camu eller nypon
Magnesium 
Omega-3-fettsyror, ex ArcticMed

Sen hänger allt ihop! så Levern & stresshantering är superviktigt. Utan en lever som funkar och en andning som funkar så kan kroppen inte vara frisk.