Medicin gör dig alltid sjuk i långa loppet.

Försök ditt allra bästa att inte äta akutmedicin för en kronisk åkomma. Kom ihåg att kronisk bara betyder längre än 3 månader och definitionen finns enbart för att separera den från akut. Att man tror att kroniska sjukdomar är livslånga och obotbara är för att man har kvar orsaken och döljer symtom med akutmedicin.

Tänk dig att du trampar på en spik som går rakt igenom foten. Du går till läkaren och får smärtstillande, men låter orsaken = spiken sitta kvar. Men det tar inte mer än 6 månader så får du en inflammation runt spiken som sprider sig i hela foten. Du går till läkaren igen. Du får nu antiinflammatoriskt, men låter spiken sitta kvar. Efter ett tag får du magproblem av alla mediciner och behöver Omeprazol. Lite senare kommer förstoppningen men den fantastiska läkaren löser detta med ännu ett piller. Du är snart multisjuk och nu är det bara en tidsfråga innan den förlamande tröttheten är ett faktum. Men det finns nog ett piller för det med. Spiken i foten får sitta kvar.

Du provar själv några gånger att ta bort medicinen men märker direkt att det går verkligen inte. Smärtan är outhärdlig och du konstaterar att det finns en massa råd som är helt värdelösa. Klart det inte går att ta bort medicinen! Du är ju kroniskt sjuk och utan den blir du ännu sjukare.

Vad hade hänt om vi hade tagit bort spiken från början? Ätit lite smärtstillande och antiinflammatoriskt i 7 dagar?

Dilemmat efter 10-20 år är att medicinen nu gjort en hel del skada och förändrat din biokemi samt att spiken fortfarande sitter kvar. Det går, men tar längre tid. Mediciner skadar alltid din lever och dina njurar. Alltid. Mediciner skapar också ofta en ökad tålighet. Du behöver mer och mer för att de ska funka, ibland behöver du byta till en ny verksam ingrediens för den gamla funkar inte längre. Till slut behöver du kombinera olika mediciner för att få någon verkan.

Varför ökar tåligheten? Jo, för kroppen VILL ju att du ska fatta att det sitter en spik i foten och att du ska ta ut den. Så var gång du stänger av smärtan och inflammationen så hittar kroppen på ett sätt att sätta på signalen igen. Bara det borde få oss att inse att kroppen VILL att du ska ta bort spiken.

Smärta och inflammation är kroppens snälla signaler för att du ska veta att det finns ett fel som kroppen behöver din hjälp för att ta bort – en spik i foten. Kroppen vill att ni ska samarbeta <3 Den berättar för dig att detta skadar dig och vill att du fixar till problemet. Tyvärr har vi fått lära oss att kroppens signaler och försvar är sjukdomar och dessa ska stängas av med kemikalier i pillerform. Läkemedelsindustrin älskar kroniska sjukdomar och kan de lura oss med att de är genetiska, så får det dig att helt ge upp. Du är ju drabbad och de är snälla som hjälper dig.