När en NT (neurotypisk) säger att ”Anna, du kan bli frisk från ADHD” så undrar jag:

Är jag sjuk? Är det något fel på mig? Är NT något som är bättre? Blev jag precis förolämpad? Sa personen verkligen vad jag hörde?

Jag är strålande frisk. Jag har mina brister, men också mina superkrafter. Jag passar inte in i boxen, något jag tycker är en magisk fördel.

Jag är Anna och på min personlighet är jag toppad med glitter av ADHD. Jag duger och jag är så stolt över hela mig. Och jag har skavanker som alla har, det är både okey och mänskligt.

Däremot går det att minska och i många fall bli av med problemen. Men det är något helt annat. Och det lägger jag en massa tid på. Både för egen del men även i min nya utbildning – ADHD coach. Kanske något alla borde investera tid i – att minska sina problem?

Varför inte göra boxen lite större så fler får plats?

Det går inte att få ner en stjärna i en fyrkantig box – och jag vill inte att någon klipper av mina strålar för att jag ska ”passa in och bli frisk. Hur kan man ens föreslå detta?

Jo, jag tror faktiskt att jag precis blev förolämpad 😂😂😂 Fast det är helt okey. Säger mer om personen som sa det än om mig.

Min önskan inför 2020:
Tolerans, repekt och ödmjukhet inför allas olikheter.
Vi kan till och med tycka olika och ändå tycka om varandra

Tänk vad trist om alla tyckte samma och alla var en och samma i en lagom box. Vi behövs alla – från högt till lågt – från stor till liten – från gammal till ung – från mycket till lite – från intensiv till lugn.

Tillsammans är ett bra ord!