”Varför kan man få magnesiumbrist med lchf?”

Ja, här kommer ett försök till svar:

Mycket av det vi har plockat bort innehåller mycket Magnesium. Ex:
Fullkorns rågbröd 51 mg/ 100 gr
Special K 56 mg/ 100 gr

Det vi nu äter innehåller väldigt lite Mg. Ex. (Har ni mer Mg innehållsrikta livmedel, hör av er. Vi behöver bra källor)
Bacon 15 mg/ 100 g
Ägg 11 mg/ 100 gr
Smör 3 mg/ 100 gr

De som väljer grönsaker har lite större möjlighet att få i sig lite mer Mg (Har ni bättre lågkolhydratgrönsaker med mer Mg hör gärna av er. Vi behöver fler tips)
Broccoli 23 mg/ 100 gr

Och så mitt evinnerliga tjat om nötter.. sa hon med bus bakom båda öronen. 😉
Mandel 280 mg/ 100 gr  (1 dl är 43 gram så 1 dl ger 120 mg Mg)

Alla inom LCHF har tagit bort mjöl och fullkorn. Det är kanon. men vi tappade en Mg källa som vi tidigare förlitat oss på. Det som däremot är bra att vi nu slipper lektinerna som finns i mjöl och fullkorn. De minskar nämlligen upptaget av mineraler, så jag vet faktiskt inte hur mycket av den innehållande mängden som kroppen verkligen tog upp.

Bara för att något innehåller något så är det inte säkert att kroppen kan ta upp det.

Många inom LCHF tar bort nötterna på grund av kolhydratinnehållet och ibland på grund av att det finns en del gifter förknippat med våra nötter.

Och nu börja många med NCHF. Alltså tar även bort grönsker som broccoli. Då är våra naturliga Mg källor ganska så små och bristen kommer som ett brev på posten.

Jamen var fick man Mg ifrån förr då? Nummer ett så åt vi växtdelar och nötter och sen åt vi gärna skaldjur.

Och DÄR kanske vi har en smart lösning. Vi LCHFare bör äta betydligt mer fisk och skaldjur, då närmar vi oss enuiterna:
Musslor 50 mg/ 100 gr
Räkor 42 mg/ 100 gr.