Ännu ett mail som gör det värt att kämpa i motvind, snålblåst och ibland hamna i ett ”getingbo”.  Skratt. Nej, läs nu inte dessa rader på blodigt allvar. Jag är full av humor, har små tår som det är svårt att trampa på och jag är inte ute efter att kritisera någon mellan raderna. Jag vet däremot att text kan vara förädisk. Den läses med de ”glasögon” som läsaren har på sig, inte på det sätt som texten är skriven.

I alla fall… här kommer ett underbart mail som jag fick för några veckor sen. Jag blev så oerhört glad av vad kunskap kan skapa i form av livskvalité:

”Viktminskning går mycket långsamt, men omfånget går sakta och säkert nedåt. Men det är ingen tvivel om att jag
uppskattar hälsovinsten mera än någonting annat. Igår kunde jag städa alldeles själv, hela min lägenhet utan hinder. Något jag inte har kunnat på flera år. Jag är stolt att kunna säga att jag är mycket noga med kosten och följer det du har lärt mig nogsamt.

Det är otroligt spännande att göra om alla fina recept jag har och hittar runt om, till mat som passar för mig. Din kurs är det viktigaste och bästa som jag har gjort i hela mitt liv. Värt varenda krona.”