”Ja, det är så mycket som händer nu. Du vet sommar, grillningar, picknick och sen fyller barnen år. Men i höst, DÅ ska jag börja på rikigt”

Finns det någon gång i livet som det inte händer något? Sen kommer ju hösten med kvällsmys, fler födelsedagar, Mårten Gås och SEN kommer ju julen och nyår…. Tillsammans med ett nyårslöfte som heter duga. Nu ska det lovas utav bara den. Ler stort.

Och OM vi nu hittar ett bra tillfälle att byta livsstil. Hur blir det nästa sommar? Ska vi gå tillbaka till den livsstilen som orsakat problemen som gör att vi överhuvudtaget tänker på att byta över till lågkolhydratkost?

Nej, jag är ledsen över att behöva vara så brutalt ärlig, men det är bara undanflykter på hög!

Att bryta kolhydratberoendet är tufft. En av de tuffaste uppgifter du någonsin kommer at behöva göra. Att sluta röka är beroendemässigt mycket enkelt i jämförelse. Nicotin har inte alls samma beroendegrad som socker och mjöl.

Sen att man får hjälp av alla runt omkring med sin undanflykt hjälper ju inte till. ”Klart du kan äta EN, ingen blir ju tjock på EN.” Det är ingen som tjatar på en nybliven ickerökare att de ska röka EN cigg, ”för ingen har väl blivit rökare på EN cigg.”

Nej. Starta idag. NU.

 

En bättre chans kommer inte att dyka upp. Lycka till.