Eller har extra bra karaktär.

Jag bantade i 25 år och gick från 58 kilo till 111 kilo. Det är inte att vara duktig eller ha bra karaktär. MEN det är fullt naturligt! Kroppen gör så när man kaloribantar på en massa kolhydrater.

År 2000 började jag med lågkolhydratkost. Under 6-7 år trodde jag att jag kunde göra undantag. Var hände? Jo, jag föll dit hela tiden!

Jag är inte duktig eller har extra bra karaktär. Det som hände var att jag accepterade. Jag kan inte äta visa saker. Aldrig.  Jag tog beslutet. Jag tog sorgen. Det har inget med karaktär att göra men det har med vilja att göra. En vilja om hur jag förtjänar att ta hand om mig själv. Trots uppoffringar. Ett val. Mitt val.

Nu är jag fanatisk. (Ha ha, nej inte fantastisk utan fanatisk) Och skitstolt över detta. Människor runt om mig kan säga vad de vill. Jag gör det min kropp och huvud mår som bäst av. Jag mår strålande. Jag är stolt. Och glad. Och nöjd!

Äta för andras skull? Varför? Jag förstår inte.

Synd om mig? Nä, inte det minsta. Sorgen är för länge länge sedan borta. Nu är det bara livskvalité kvar.

Karaktär? Nej, vad ska jag ha den till? Idag finns inget, som jag inte får, som lockar mig. (Men det tog sina år av beslutsamhet och NOLL undantag.)

Undantag idag? Aldrig. Jag tänker inte förlora detta lugn. Skulle aldrig riskera att tappa det jag lever i idag.

”Men.. jag förtjänar”… Förtjänar en macka? Eller förtjänar att må strålande? I min värld kan jag inte få båda. Jag valde att förtjäna – Strålande!

Jag är inte duktig eller har en bättre karaktär än någon annan. Men jag accepterade, slutade självljuga (alla dessa tusen undanflykter som fest, semester, stress mm) och tog sorgen. Jag får aldrig mer äta en smörgås. Punkt.

Idag säger jag i stället. Jag VILL aldrig mer äta en smörgås. Häftigt.

Hoppas att dessa rader kan ge dig lite kraft. Kampen tar slut och byts ut mot ett tryggt lugn. Vill du så kan du. Men det kräver lite fanatism. 🙂 Är man beroende finns inte ordet ”ibland”.

Bara att träna:
Vill du ha…?
NEJ TACK! 🙂

Skickar en varm kram till hela mitt läsargäng. Nu kommer jag att smita på semester (USA) och kommer att ta helt datorledigt 🙂 Tillbaka den 2 maj. Ta hand om varandra så länge.