Vad tycker jag om detta? Min personliga uppfattning hittar du nedan:

Tvivale vad de kan sälja skräp med bra reklam. Av alla produkter som jag har granskat så toppar denna bottenstriden.

Ingredienser:
Maltodextrin – en ursnabb kolhydrat som gärna används i sportdrycker…
Ärtprotein – har sett att fler och fler använder just ärtprotein men vet tyvärr inte varför. Har inte heller kunskap om det är ett smart eller dåligt val.
Skummjölkspulver – mjölkproteiner och mjölkSOCKER
Sojaproteinisolat – som ni vet så gillar jag inte sojaprodukter
Fruktos – tillsatt fruktos är ett dåligt val i alla lägen. Det mest fettbildande sockret som finns. Höjer LDL (kolesterol) i onödan. Skapar sämre insulinkänslighet för en diabetiker. Vilket per automatik gör det till ett mycket dåligt val för någon med övervikt, då insulinkänsligheten ofta är försämrad.
Mineraler – låter väl bra. Men hur ska tarmen HINNA ta upp dem när de svischar förbi. Tarmen vill ju själv ”trycka” ner maten i sitt bestämda tempo.
Vitaminer – samma som ovan….
Cellulosafiber – helt ok.
Rapsolja – omega 6 som skapar inflammatoriska processer i kroppen.
Emulgeringsmedel (sojalecitin) – lite tillsatt bensin….
Arom (hallon, blåbär, lingon) – för att få ner sörjan?
Stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, xanthangummi) – kan väl vara ok.
Färgämne (rödbetsextrakt) – ok
Sötningsmedel (sukralos) – NEJ NEJ och åter NEJ! Av alla sötningsmedel är detta det som konsekvent ska undvikas. En totalkatastrof för miljön. Berättar mer i slutet av inlägget.
Pulvret innehåller 1,8% koksalt – ok
Innehåller sockerarter och sötningsmedel.
Innehåller produkter av sojabönor och mjölk.

Ja, hur är det nu med sukralos? Jo, det är vanligt vitt socker som man har hängt på ett klor på, alltså en klorförening. Dessa får enligt lag inte släppas ut i naturen. Producenten stoppar sukralos i en påse eller flaska. Helt lagligt. Men du som konsument ska sen ta ditt lagliga ansvar. Du får inte (och vill inte heller) släppa ut klorföreningar i naturen. Vi pratar inte att nästa generation får problem, vi pratar något år fram i tiden.

Så väljer du att äta eller dricka sukralos får du snällt sen använda förpackningen som toa och jag rekommenderar att du lämnar tillbaka klor-avfallet där du köpte det!!