Du ska inte ge upp. Det är inte omöjligt. Men tyvärr har många av oss provat att gå ner i vikt med en metod som ÄR omöjlig. Att äta lite och fettsnålt!

Har du då kämpat i 10-20 kanske 30 år med en omöjlig metod och ständigt misslyckats, ja då börjar det kännas hopplöst. Det känns omöjligt och man känner sig oerhört misslyckad. Jag kommer ihåg känslan. Men det är inte dig det är fel på. Du har bara använt fel verktyg. Klart att du misslyckas om du försöker slå i spik med en skruvmejsel!!

NU kommer det att ta tid. NU måste du ”läka” Har vi misshandlat våra kroppar, våra enzymsystem, vår förbränning, våra hormoner, vår fettförbränning mm i en massa år så är det klart att det kommer ta tid för kroppen att fungera på sitt yttersta igen.

Hade du brutit benet hade du inte förväntat dig att bli frisk på en vecka, eller hur? Och för kroppen är det en mycket enklare sak att laga än att laga hela matsmältnings- och överlevnadssystemet!

Är du sönderbantad och har oerhört svårt att gå ner i vikt så måste du FÖRST lära dig att äta. Att stå still i vikt. Att bli trygg med din mat. Att inte svälta. Att inte frossa. Att inte börja om… utan bara fortsätta vecka ut och vecka in med bra god lågkolhydratkost kost och ordentligt med naturliga fetter.

Du måste hitta en trygg rutin. Ditt eget lugn. En trygghet i att mat inte är orsaken till din övervikt. Orsaken är att du inte kan hantera svält och du kan inte ”äta lite av allt”. Du är kolhydratberoende! Utan ett beroende hade vi haft full koll på vårt ätande, eller hur?

Du kan! ACT ALP kan vara en väg!