RUBRIKSÄTTNINGEN ÄR DOCK IDIOTI – Ingefärashots är naturligtvis underbart. Det var när den kombineras med piller det gick år skogen. (Må Bra – skärp er!)
 
”Kosttillskott med antioxidanter ökar risken för cancer, visar ny svensk forskning. De tycks också skynda på spridningen av tumörer. Men det gäller inte de antioxidanter som finns i grönsaker och andra livsmedel, bara de som finns i kosttillskott.”
 
Och inte ett dugg nytt. Detta visste forskningen redan 2004 för det var då jag lärde mig detta. (Hur mycket pengar finns så de kan forska om samma sak om och om igen – och kommer fram till samma ”nyhet” om och om igen)
 
Men, det gäller inte mat! Bara piller (tillskott). Så, låt mig tjata igen: Ät mat! Bra mat! Ät alla byggstenar alla dagar alltid!
 
Sen är jag inte helt övertygad om att deras förklaring om varför det är farligt är heltäckande. Jag upplever att de glömt det faktum att antioxidanter i brist ger samma symtom som antioxidanter i överdos.
 
Tänk dig ett pussel med bara två pusselbitar, men där du kan bygga ihop massor av olika bitar, men bara till totalt två. Oxidanter är ena halvan och antioxianterna är andra halvan.
 
Har du för många oxidanter så sticker de iväg till vår kropp och bygger oxidation, härskning och gör så vi rostar tillsammans med pusselbitar från vår kropp. Vi blir sjuka.
 
Har du perfekt med antioxidanter så fäster de vid oxidanterna så pusslet blir helt och ingenting händer. Inga bitar kan påverka vår kropp, för alla sitter tryggt ihop.
 
Men, skapar du nu överdos med tillskott på antioxidanter har du precis köpt nya lösa pusselbitar som kommer att felaktigt pussla sig med vår kropp – och t ex skapa cancer.
 
Vår kropp är gammal och gammalmodig och gillar inte nyheter. Vår kropp kan inte läsa, förstå eller hantera nya molekyler. de skadar oss – oavsett vad forskningen säger idag. Forskningen är nämligen hopplöst efter. Och när du sen får redan på att det är farligt för dig så har du lekt försökskanin, helt gratis, i många många år.
 
Och tyvärr har du först fått veta att det är såååååå nyttigt och sen sååååå farligt, vilket förvirrar dig och du till slut säger ”Vem ska man tro på? Jag skiter i det här och äter lite av allt!”
 
Tadaaa så har de fått något som är ännu bättre än ”Följa John”-gänget. De har nu skapat ”Lita av allt”-gänget som de kan sälja på ännu fler nya molekyler på.
 
Vi måste, med bas i vetenskaplig grundkunskap, börja tänka själva. Tyvärr måste du tänka själv, dra egna slutsatser från vetenskaplig kunskap och applicera det på dig och din kropp. Du kan!
 
Vetenskaplig grundkunskap är fysiologi, anatomi, biokemi mm. Dessa är ofta sanna under många många år och i stort sätt hela världens kunniga är överens om dessa.
 
Det är inte forskning och studier om kost, om medicin och om hur vi ska tillsätta nya molekyler. Dessa är oftast inte sanna. Tyvärr.
Läs artikeln från MÅ BRA HÄR