Eller?

Varifrån läste jag då detta? Blir du förvånad om jag säger att det var på ett mjölkpaket? Jo, i den ”vetenskapliga tidsskriften Food and Nutrition Research”… och då måste det ju vara sant eller hur?

I alla fall i denna tidning så hittar man en jämförelse mellan de vanlgiaste måltidsdryckerna. Och det man vill jämföra  var klimatpåverkan kontra näringsinnehåll. För att se vad är nyttigast för oss näringsmässigt men kostar minst på naturen!

Jag som trodde att vi som bor i länder med överskott på energi inte skulle dricka mat… utan bara äta mat för att undvika överenergiintag. Men men.

Det bästa av allt vet ni vad det är? Jo, vatten förlorar stort. Jo för vatten innehåller ju ingen näring men kostar ju lite på naturresurserna att föra fram till oss i kran. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Hur mycket får man förvrida fakta? Hur tänker de då? Är de verkligen själva blinda? Eller har de sitt syfte klart för sig?

Sen att mjölk var bättre än sojadryck och juice kändes väl ganska så ok. Men att påstå att mjölk vinenr över vatten. Nä, nu får Mjölkgänget ge sig. Nu räcker det!!