Jag hade faktiskt aldrig kontrollerat. Detta eftersom jag väljer lågkolhydratkost genomgående och lyssnar på individens kropp och reaktion. Jag arbetar med att människor ska lyssna på sina signaler och inte väga och räkna sin mat.

Men jag blev lite nyfiken. Ler stort. Okey då, jag blev jättenyfiken. Vad blir siffrorna på mina rekommendationer. Vad är det jag egentligen rekommenderar? Många berättar ju hela tiden att jag är så liberal. Hm , undra om de har kollat efter?

450 gram kött, fågel, fisk och ägg . I stort sett noll kolhydrater. I dessa val finns naturligt mättat fett, enkelomättatde fetter (ex ägget) och fleromättade fetter (omega 3 fetter). Välj feta alternativ.

500 gram grönsaker. Det ger ca 14,2 kolhydrater om du väljer gurka, sallad, blomkål, broccoli,  paprika och zucchini.

2 dl vispgrädde till sås. Det ger 6 gram kolhydrater.
Detta ger 20,2 gram kolhydrater per dag.
Till de som tål och kan hantera rekommenderar jag också 1 dl nötter (vilket är 43 gram nötter) Detta ger 4,7 Kh om du tar hälften hasselnötter och hälften mandel.

Så till en persom som kan HANTERA kolhydrater rekommenderar jag alltså ca 24,7 kolhydrater/ dag.
(Vissa väljer sen själva att lägga till turkist yoghurt och mer vispgrädde, men det är utanför mina rekommendationer. Det är egna val.)

Till en person som inte kan hantera kolhydrater minskar vi naturligtvis individuellt ner mängden. Då försvinner nötterna och jag minskap på mejerivarorna.

Hur ser näringsberäkningen ut för en vanlig Annarekommenderad dag enligt ett beräkningsprogram?

Energi  2085 kcal
Protein 97 g
E% protein 19 %
Fett 181 g
E% fett 78 %
(Varav mättade fettsyror 100,1 g )
Kolhydrater  23 g
E% kolhydrater  4 %

Vilka råvaror beräknade jag dagen på?
Frukost
2 Ägg kokt
80 gr Makrillfilé i tomatsås konserv
50 gr Gurka

Lunch
150 gr Lax varmrökt
1 dl Vispgrädde fett 40 %
25 gr smör 80%
100 g Blomkål
50 gr Broccoli
25 gr Paprika röd
25 gr Endive sallat

Middag
150 gr Gris färs fett 20 %
1 dl Vispgrädde fett 40 %
25 gr Smör fett 80 %
100 gr Zucchini
25 gr Paprika röd
50 gr Broccoli
50 gr Gurka
25 gr Endive sallat

OCH lägger jag till min deciliter nötter på 43 gram så blir istället E% enligt följande:
Protein E% 18
Fett E% 79
Kolhydrater E% 5

Alltså en minimal skillnad. Är detta LCHF, GI eller lågkolhydratikost med naturliga fetter? Avgör själv. För mig är det naturlig kost.

Äter alla mina klienter så här? Nej, för de gör egna val. Men detta är min grund. Från grunden ställer vi sen in den individuella nivån. Vad gör jag då när klienten vill göra andra val? Ja, då jag har valt att ge svaret om vad som är minst dåligt. Men jag vill inte att de svaren ska representera vad jag står för.  Jag vill att det ska ses som min respekt för individens val gällande sin kropp.

Vad tål du? Vad kan du? Vad vill du? Bygg din egna väga att lyckas, med kunskap.
Anmal_dig_nu