Är det inte en stor skillnad på att någon betalar dig för att säga något OCH att få betalt för att det du säger är värdefullt?

Om jag blir avlönad av Mc Donalds kanske min trovärdighet när jag säger att Happy Meal är bra mat för barn inte så trovärdig. Men när jag hjälper människor att bli friska och tjänar pengar på själva kunskapen så hoppas jag att det inte ifrågasätts.

Jag menar, annars borde ju alla arbeta gratis. För om du är snickare ska du väl inte sko dig på att någon har en trasig trappa. Eller om du är sömmerska så ska du väl inte sko dig på att folk fryser på vintern. Mmmm, visst blir resonemanget idiotiskt. Klart att vi måste tjäna pengar på det vi gör. Få har det så bra att de kan arbeta ideellt.

Men just när det kommer till lågkolhydratkost så gäller det tydligen att det får inte bli ett arbete. Jag har fått en del bitska kommentarer om att jag marknadsför mig, att jag tjänar pengar mm. Klart jag gör. Tjänar inte du pengar på Ditt jobb? Önskedrömmen är naturligtvis att jag skulle kunna göra detta ideellt, men vem ska då betala mina räkningar och köpa mat till familjen? Och når vi verkligen fram om denna kunskap bara ska drivas som en hobby, ett intresse och en fritidssysselsättning. Är det inte bra att kunskapen är så fantastisk att det går att leva på den?

Men sen kommer det lustiga. Hur många lägger ner så mycket gratistid som vi kostförespråkare gör? Bara för att gratis hjälpa andra. Bra för att rädda andra. jag gissar på att jag arbetar 20-25 timmar i veckan gratis. Mest med bloggen och KostGajden.se, men också genom föreläsningar och mailfrågor (som jag absolut egentligen inte hinner med). Har t ex flera gånger föreläst helt gratis för Diabetesföreningen här i Ängelholm för att skapa en möjlighet för dem att äta sig friskare.

Samtidigt måste vi naturligtvis vara medvetna om att vissa kostförespråkare säger saker för att de har betalt för att säga just så. Eller säger saker för att kunna sälja en specifik produkt som de personligen tjänar pengar på. Ett enkelt tips är att sluta lyssna om lösningen på ditt problem är en specifik produkt. Sluta också att lyssna om deras material är skrivet av ett livsmedelsföretag eller läkemedelsföretag. Lovar att de vill sälja dig något. De kommer inte plocka fram en massa material bara för att vara snälla mot just dig.

Jag rekommenderar Omega 3, alltså själva fiskfettet. Väldigt många omega 3 märken är mycket bra. Jag har plockat fram ett exempel på ett märke som jag står för. Varför gjorde jag det? Jo, för att många VILLE ha ett exempel för att slippa leta själv. Ni kan välja det eller något annat av alla bra märken som finns på marknaden. Se bara till att de är stabila och har en fungerande naturlig antioxidant samt innehåller EPA och DHA.

Jag har också rekommenderat en spikmatta. Kanske kommer ett märke till med på min sida. Hoppas det. En helt annan sort men som också fungerar kanon. Jag förespråkar en fungerande spikmatta, inte ett specifikt märke. (Däremot finns nu en massa spikmattor på marknaden som bara är vassa och som till slut hamnar i garderoben för att de är felkonstruerade och bara gör ont. DESSA vill jag inte rekommendera trots att de är spikmattor)  Endorfinerna gör underverk. Inget konstigt, faktiskt ganska så enkelt fysiologi. Prova och utvärdera själv. Jag har faktiskt inte hört någon som HAR provat som säger att det är kvacksalveri. Bara de som bestämt sig i förväg och utan erfarenhet gnäller om detta….

Jag hittade ”kroken”. En enkel grej som gör att jag kan komma åt att själv trycka till triggerpunkter eller bara muskelknutor så att de släpper… klart att jag vill visa att produkten finns. Enkla naturliga lösningar på ganska så tuffa problem som vi brukar lösa med piller. Klart jag vill visa att det finns!! Trots att jag får en liten slant för detta.

Är det pillerlöst och utan biverkningar är det kvacksalveri. Konstigt!

Känner du att min kunskap är bra men gillar inte att jag förespråkar produkter – köp dem inte. Så enkelt är det.