Tyvärr är det svårt att ge snabba qvicktips på nätet. Det är så mycket som påverkar. Vad är det som ditt barn behöver kompensera? Hur är läraren? Hur är resten av klassen? Hur akustiken i klassrummet?

Men ett tips är att INTE vara rädd för att se ditt barn som ett barn med särskilda behov. Alla barn har särskilda behov men vissa barns behov krockar med den ganska så stela skolvärlden. Det viktiga är ju att vi kompenserar.

Ett annat bra tips är att förstå att en brist kan INTE uppfostras bort. Hade det gått hade väl var och varannan förälder gjort det. Och om föräldern inte klarar av det så borde väl läraren göra det. OM det hade varit så enkelt. 

Se ditt barns problem som glasögon och gluten! Om ditt barn har en brist, t ex koncentrationsproblem, se det som ett barn med dålig syn. KOMPENSERA! Ett barn med dålig syn får glasögon. Ett barn med koncentrationsbrist får korta uppgifter som enkelt kan avslutas. Samt får sitta längst fram så resten av gängets rörelser inte stör osv.

Om ditt barn har en brist, t ex problem med impulskontrollen (hamnar snabbt och explosionsartat i bråk), se det som ett barn med glutenintolerans. Ta BORT gluten. Ta BORT de tillfällena som inte fungerar. Inte uppfostrar du väl bort gluten och skriver avtal med barnet att nästa gång du äter en smörgås måste du lova att inte bli sjuk.

Barn som får rimliga krav efter sin förmåga kommer att vilja göra rätt. Barn vill om de bara kan!

Men att säga att barn kan om de bara vill, ja, det är fräckt! Då vill jag att alla barn med glasögon tar av dem NU och så får de jobba utan att se. bara de vill tillräckligt så kan de ju… eller?

Ja, ADHD mm ser ut som uppfostringsproblem. Jag vet. Men om nu inte uppfostran fungerar kanske det är dags att prova något nytt? Ett annat synsätt på problemet? Och vad gör det om du tar fel på ett eller annat barn? Vad gör det om ett ouppfostrat barn råkar ramla med här? Vad spelar det för roll, bara det fungerar. Vad är det som är så fel om vi lär barnen ett fungerande sätt istället för att skälla och uppfostra när det sättet helt tydligt INTE fungerar.