Att kolla ett innehåll är enkelt. Att leta upp grundfakta är enkelt (även om den ibland finns i tunga engelska tegelstenar till böcker.)
 
Jag letar inte i andras bloggar. Jag letar inte i redan tolkad kunskap. Undantag: jag litar på Ann Fernholms, Peter C Götzsches och Uffe Ravnskovs slutsatser.
 
Det enda jag gör är att sätta ihop fakta till en användbar kunskap. Här har jag en underbart snäll hjärna som kan hålla en mycket stor del fakta aktuell på ”skrivbordet” samtidigt. Så jag ser snabbt mönster och sammanhang.
 
Jag kan av 1000 fakta ”se” ett mönster. Om den röda tråden håller fullt ut OCH överensstämmer med min upplevda verklighet OCH fungerar på många andra så tror jag att jag har sammanfattat rätt och dragit en användbar slutsats.
 
Funkar det på alla? Aldrig.
Kan jag dra fel slutsatser? Självklart.
 
Men det bästa med mitt jobba är att det oftast fungerar och i värsta fall händer ingenting.
 
Så det jag gör är sammanfattar:
 
Vad betyder faktan (vetenskapen) för vår kropp?