Jag skrev på FB att jag åt (Läs: drack) en frukost bestående på kaffe med kokosfett och lite mjölk. Jag blir proppmätt. Fick då en kommentar om att toppa med grädde så är lunchen räddad med.

Så sant…. MEN!

Kroppens upplevda mättnad är inte samma som kroppens näringsbehov. Förutom denna snabbfrukost äter jag sen lagad lunch och lagad middag. Alltid med kött, fågel, fisk eller ägg till detta grönsaker ovan jord och 1 dl fet sås. På det sättet har kroppen det den behöver. Just nu är jag inne i en period då jag inte vill ha nötter, då kan det hända att jag måste komplettera med magnesium för att inte få kramp.

Vi får inte göra LCHF till en bantingsmetod där allt går ut på att äta så lite och sällan som möljligt. Det var inte min mening att eventuellt bidra till det.

Men jag är så pass mätt och nöjd att jag har svårt att äta ordentligt mer än 2 gånger per dag. Därför blev denna snabb energifrukost ett bra val för mig. Kaffe med kokosfett är kanon om du vill klippa ett kilo elelr två, men glöm inte att ÄTA rktig mat också. Det kommer inte att förstöra något, snarare tvärt om. Det ökar din förbränning och ger dig energi. Två bra saker att ha om du vill minska i storlek 🙂